Acasă Blog Umbrărescu mai are puțin și e declarat erou național

Umbrărescu mai are puțin și e declarat erou național

100
0

Umbrărescu este un patron de firme de construcții care de zeci de ani nu face altceva decât afaceri cu statul. Construiește autostrăzi și lumea a ajuns să-l venereze oarecum, doar pentru acest lucru. Cine știe, mâine poimâine o să fie declarat sfânt și canonizat, și chiar o să ajungem să ne închinăm la Umbrărescu. Până atunci, poate vedem minunea minunilor și va di declarat erou național. Cred că v-ați dat seama că sunt oarecum ironic…

Uneori stau și mă minunez când văd cât de naivi sunt unii oameni în țara asta. Spre exemplu ridică în slăvi pe Umbrărescu pentru că dă salarii mari la angajați și pentru că el construiește autostrăzi, însă oamenii uită să întrebe de ce autostrada în România este de zece ori mai scumpă ca-n străinătate, ori de ce România după mai bine de 30 de ani de la Revoluție, încă nu are un sistem de autostrăzi care să o străbată de la nord la sud și de la vest la est?

Eu cred că orice companie privată care face afaceri cu statul își permite să dea salarii mai mari. Eu cred că orice companie care lucrează cu statul are bani de investiții și se poate dezvolta. Eu cred că orice companie care lucrează cu statul pe sectorul de drumuri poate să facă o autostradă ca lumea până la urmă, doar a avut atât de mult timp la dispoziție să învețe. Cam asta nu vede lumea din păcate, și sunt mulți care chiar cred că poate exista o companie privată la acest nivel care să primească niște contracte fără să fie implicată în niște fapte de corupție destul de grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here