Acasă Arhiva Avem puterea de a face lumea un loc mai bun?

Avem puterea de a face lumea un loc mai bun?

15741
10
loc mai bun

Se spune că fiecare om în parte are o putere supranaturală, puterea de a face lumea un loc mai bun pentru cei mai puțin norocoși. Cine sunt acești mai puțin norocoși? Discutăm despre oameni, tineri, copii care se luptă cu boli destul de grele (unele incurabile) pentru care nu sunt vinovați. E destul de ușor să treci cu vederea aceste cazuri pentru că ele nu te afectează personal.

De cele mai multe ori reușim să ne închidem în bula noastră de sticlă, perfectă, în care ne bucurăm de casele noastre, de mașinile noastre scumpe, de niște lucruri materiale care nu fac decât lumea noastră un loc mai bun. Cu toate că este o iluzie, cu toate că ne simțim împliniți atunci când ne cumpărăm ceva ce ne-am dorit foarte mult, ar trebui să fim niște persoane mult mai open minded și deschise și mai altruiste. În România, deși toată lumea are, nimeni nu prea vrea să dea.

În ultimii doi ani am luat contact cu persoane care și-au dedicat întreaga viață acestui scop, de a face lumea un loc mai bun și am realizat că sunt atât de puține… Oameni precum Bachir Boumaâza sau Roman Ion Cristian au reușit să mă facă să văd lumea într-un mod oarecum diferit.

Despre Roman Ion Cristian aka Taxiul cu Bomboane am mai discutat în trecut. Este acel tip simpatic ce seară de seară se duce să spună povești și să dea cadouri copiilor aflați prin spitale. Gratis face asta, nu-l plătește nimeni. E modul lui prin care încearcă să facă lumea un loc mai bun, motiv pentru care eu unul îl apreciez foarte mult. Și mai minunat mi se pare faptul că a reușit să strângă o gașcă de tineri în jurul său alături de care face aceste vizite prin spitale, tineri care asemenea lui, doresc să contribuie la clădirea lunei lumi superioare pentru acești copii bolnavi.

Taxiul cu Bomboane și gașca lui cea minunată

Ce lume minunată ar fi dacă ar exista câte un Taxi cu Bomboane în fiecare oraș din țară? Să existe oameni care să se ducă seară de seară în fiecare spital de copii…

Prin intermediul ONG-ului Taxiul cu Bomboane s-a apucat să strângă fonduri pentru un nou proiect numit Bomboland. A primit un spațiu de 100 de metri pătrați de la FLAROS SA care trebuie amenajat. La final, acel spațiu va servi drept atelier de lucru pentru copiii cu nevoi speciale, atelier în care vor putea face lucruri handmade, le vor putea vinde și vor deveni dintr-o dată utili societății.

Știu, nu prea avem obiceiul să ne gândim la copiii cu nevoi speciale pentru că noi avem copii normali și sănătoși, dar vă asigur că ei există și că au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Din păcate, ei nu au puterea să-și facă propria lume un loc mai bun cum avem noi. Ei nu vor avea niciodată un Logan nou sau un BMW de 30.000 de euro. Dacă vor avea o casă probabil nici nu vor realiza că-i a lor sau ceva de genul. E important să putem vedea și realitatea altuia, nu numai realitatea noastră.

Omul are nevoie de 15.000 de euro pentru amenajarea acestui spațiu. Ajută și tu Bomboland cu mai mult de un like/share. Renunță la o pizza și donează 5 euro, renunță la o ieșire în club cu prietenii și donează 10 euro. Renunță la ce vrei tu, numai încearcă să înțelegi că acei copii nu vor avea nici o șansă de a se face utili fără ajutorul nostru. Eu am să donez acea sută de lei pe care am găsit-o pe stradă după ce am ajutat un homeless plus alte trei. Mi-aș dor să dau mai mult dar din păcate nu sunt un om bogat. Sunt sigur că de restul sumei vă veți ocupa voi, cei care veți citi acest articol, dacă veți realiza cât de multă nevoie de ajutor există în jurul vostru.

Aveți puterea de a face lumea un loc mai bun cu puținul vostru. Profitați de ea.

 

Powered by GGF

 

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here