Acasă Blog De ce sunt pline orașele mici de provincie de KFC, McDonalds, Profi,...

De ce sunt pline orașele mici de provincie de KFC, McDonalds, Profi, Penny, Lidl, etc…

722
1

A venit McDonalds în Drobeta Turnu Severin, un oraș mic de provincie aflat la mare distanță de Timișoara sau București. Întrebarea este de ce ar veni un asemenea fast food în această zonă săracă, aflată în continuă depopulare mai ales că multă lume se bucură din pricina faptului că se vor crea noi locuri de muncă. Ei bine, haideți să răspundem la această întrebare destul de interesantă studiind puțin „oferta” lor prin care anunță că angajează personal.

După cum scrie în anunț salariul este cuprins între 605 și 610 euro pe lună, asta înseamnă undeva la 3000 de lei NET, bani în urmă. Ei bine, 3000 de lei net într-un oraș în care toți oferă minimul pe economie adică 1930 lei, pare o ofertă bună… Da, dacă acești 3000 NET nu ar avea în componență și tichetele de masă, în valoare de 30 de lei/zi… Dacă cineva muncește 20 de zile pe lună, adică de luni până vineri câte 8 ore, primește net 3000 – 600 adică 2400 RON.

Observăm că în anunț, suma de 3000 NET este compusă din tichetele de masă + sporuri și alte bonusuri. Păi ce-ai făcut mă nene mă, scădem din 2400 bonusurile și alte sporuri și ajungem la minimul pe economie de 1930 RON? Iată cum reușesc șmecherii să mascheze un salariu de rahat, să pară ceva WOW. De-asta orașele mici de provincie sunt pline de fast food-uri celebre și supermarketuri care mai de care, pentru că vin și plătesc MINIMUL PE ECONOMIE.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here