Acasă Blog Cu cât a crescut de fapt salariul minime pe economie, de la...

Cu cât a crescut de fapt salariul minime pe economie, de la 1 octombrie 2023

71
0

S-a făcut mare zarvă online că a crescut salariul minim pe economie de la 1 octombrie, de la 3000 la 3300 de lei, însă lumea se cam bucură degeaba, întrucât motivul pentru care acesta a crescut nu a fost pentru a ajuta muncitorul de rând, ci de a aduce mai multe taxe la bugetul de stat. Iată un mic calcul.

Salariul brut 3000 lei – netul 1755 lei

Salariul brut 3300 lei – netul 1930 lei

1930 – 1755 = 175 lei

Așadar, oameni buni atunci când vine vorba de măriri de salarii, nu vă gândiți că vă veți bucura de toți banii, că vă veți trăi mai bine. Cineva spunea mai demult pe la TV un lucru foarte interesant și acuma că cel mai simplu mod de a aduce bani la buget este creșterea salariului minim, întrucât în România lka bugetari nu există salarii minime pe economie, toată povara cade în seama angajaților de la privat.

Oricum, cu 1930 de lei în buzunar pe lună, în situația în care în România un chiriaș plătește undeva la 1500 de lei chirie + utilități, nu văd cine se poate descurca. Întreg salariul de 3300 lei dacă ar fi scutit de taxe și contribuții, tot nu ar ajunge oamenilor să ducă un trai decent

Articolul precedentCe se întâmplă când vinzi lucruri pe OLX
Articolul următorDe ce sunt pline orașele mici de provincie de KFC, McDonalds, Profi, Penny, Lidl, etc…
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here