Acasă Blog Cum a reușit Guvernul să îngroape PFA-urile, cu „ajutorul” oferit în Pandemie

Cum a reușit Guvernul să îngroape PFA-urile, cu „ajutorul” oferit în Pandemie

256
0
2 ani de PFA

În 2020, 2021 și 2022, guvernul a oferit PFA-urilor niște îndemnizații, drept ajutor pentru reducerea volumului de muncă, reducere cauzată evident de Pandemia de Covid 19. Ei bine, acum PFA-urile trebuie să dea înapoi jumătate din sumele primite drept „ajutor”, sub formă de impozit, CAS și CASS.

De unde vor da PFA-urile acești bani înapoi, nimeni nu știe mai exact, întrucât mediul de business din România este tot la pământ, nu și-a revenit prea mult față de perioada 2020-2022.

Astfel, multe PFA-uri trebuie să dea sume colosale înapoi, cuprinse între 13000 și 26000 de RON pentru fiecare an în care au fost „ajutați” de către Guvern. Au fost două tipuri de îndemnizații, una de 2500 RON și alta de aproximativ 4500 RON dacă mai țin bine minte. Eu unul pentru 2021 am fost nevoit să fac eșalonare la plată, întrucât evident nu am avut de unde să scot zeci de mii de lei.

Cu plățile către ANAF, sunt evident în urmă ca multe alte PFA-uri. Am ajuns în situația absolut ridicolă să facem rate la ANAF ca la bancă, doar ca să nu ne trezim cu conturile blocate și poprite. În loc să ne facem și noi rate la bancă să ne luăm case cum își iau bugetarii, noi facem rate la fel de mari dar la ANAF.

Pe 2022 nu cred că am să mai plătesc absolut nimic, pentru că nu am de unde să tot scot zeci de mii de lei, taxe la stat, în situația în care treburile nu mai merg, în situația în care am ajuns să intrăm în faliment din cauza „ajutorului” gândit de niște bugetari parșivi, puși pe funcții pe pile de partid sau pe bază de rubedenie.

Halal ajutor,

De astfel de ajutor sper să aibă parte toată viața lor, nenorociții care au gândit aceste îndemnizații.

Articolul precedentDe ce nu te muți în Timișoara? Ei, uite de-asta!
Articolul următorCe-s cu salariile astea?
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here