Acasă Blog Sporurile batjocoritoare ale bugetarilor din NOUA BURGHEZIE

Sporurile batjocoritoare ale bugetarilor din NOUA BURGHEZIE

300
0

Bugetarii devin încet dar sigur NOUA BURGHEZIE, noua clasă socială plină de case, de mașini, de terenuri, de bani și nu în ultimul rând de sporuri salariale, sporuri batjocoritoare care nu au nicio treabă cu realitatea. De cele mai multe ori șefii instituțiilor publice sunt puși politic ori pe bază de pile și relații, aceasta este moștenirea lăsată de Ceaușescu unui popor de sclavi.

Cel mai bun exemplu, Ministerul Justiției, personalul cică de specialitate juridică asimilați judecătorilor și procurorilor. Un director adjunct ajunge să aibă un salariu de încadrare de 25.000 de lei (peste 5000 de euro) într-o țară în care 4 milioane de fraieri de la privat trăiesc majoritatea pe 300 de euro, minimul pe economie. Dar stați, nu este suficient. Aceste salarii mai mult decât nesimțite nu se opresc aici.

Urmează sporurile, după cum urmează:

  1. SPORUL PENTRU CONDIȚII PERICULOASE SAU VĂTĂMĂTOARE – ce condiții grele sau vătămătoare, ori periculoase, are un bugetar care ocupă funcția de director adjunct în cadrul unei instituții publice? Așa ceva aș fi de acord să primească un polițist, ori un paznic de la penitenciar, însă un cetățean care stă la birou? Care este motivul pentru acordarea acestui spor în valoare de 3750 RON lunar?
  2. SPORUL PENTRU PERSONALUL CU ATRIBUȚII DE COORDONARE ȘI CONTROL – încă 1250 RON, aproape un salariu minim pe economie. E un spor pentru cei care vin la serviciu am impresia, întrucât pentru atribuțiile de coordonare și control se primește deja salariu. Salariul ăla de 25000 RON. Lunar.
  3. SPORUL PENTRU RISC ȘI SUPRASOLICITARE NEUROPSIHICĂ – alți aproape 4000 de lei, și mie sincer deja mi se pare furt din banul public. Sporul pentru păstrarea confidențialității? Ce naiba se petrece cu oamenii ăștia fraților chiar așa li se permite să-și umfle salariile deja nesimțite cu fel de fel de sporuri care nu au nici cea mai mică logică cu funcțiile pe care le ocupă? Suprasolicitare neuropsihică???
  4. ÎNDEMNIZAȚIA LUNARĂ PENTRU TITLUL ȘTIINȚIFIC DE DOCTOR – ei bine, acum înțeleg și eu care e treaba cu doctoratele astea, se dau bani în plus la salarii pentru plagiatori. Chiar mă întrebam ce naiba i-a apucat pe toți politicienii de-o dată cu doctoratele. Păi i-au apucat banii se pare, orice poziție ca bugetar ai ocupa, îți aduce aproape 1000 de lei extra la salariu fără ca tu să faci nimic.

Salariile totale bat înspre 35.000 de lei, umflate grav de la 25.000 de lei cu tot felul de sporuri ridicole. 35.000 de lei pe lună, chiar și BRUT, sunt peste 7000 de euro, bani pe care oamenii aceștia nu-i produc, doar îi consumă. Toți banii din România sunt produși de cei 4 milioane de angajați la privat, mulți dintre ei după cum spuneam mai sus, își duc traiul din 300 de euro pe lună, salariul minim pe economie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here