Acasă Blog Psiholog Online? O adaptare necesară la ritmul alert al vieții!

Psiholog Online? O adaptare necesară la ritmul alert al vieții!

87
0

În zilele noastre, consilierea psihologică online reprezintă o soluție salvatoare pentru mulți dintre noi.

Viețile noastre sunt incredibil de aglomerate: petrecem ore nesfârșite la birou, apoi ne luptăm cu traficul pentru a ajunge acasă, avem foarte puțin timp pentru noi înșine și pentru familie.

Din fericire, tehnologia ne vine în ajutor, oferindu-ne posibilitatea de a participa la ședințe cu un psiholog online fără dificultăți tehnice, facilitându-ne accesul la sprijinul de care avem nevoie. Poți intra chiar și de pe telefonul mobil, fără probleme.

Un avantaj major al ședințelor online la psiholog este intimitatea pe care o oferă. După o ședință de terapie în care ai lăsat emoțiile să curgă și poate ai plâns, ultimul lucru pe care îl dorești este un drum lung și obositor până acasă. Consilierea psihologică online îți permite să rămâi în confortul propriei case, unde poți procesa în liniște tot ce s-a discutat.

Este important de subliniat că și în mediul online se păstrează aceleași standarde și principii profesionale. Relația terapeutică, confidențialitatea și tehnicile psihologice folosite rămân aceleași. Singura diferență este mediul în care se desfășoară ședințele.

Pentru cei care trăiesc în zone izolate sau pentru cei care locuiesc în străinătate, accesul online la un psiholog calificat devine mult mai simplu.

Mulți apelează la psiholog atunci când se confruntă cu provocări serioase, precum atacuri de panică, depresie, suferință din cauza unei despărțiri / divorț, experiențe traumatizante sau dependențe. E bine de știut că ședințele de consiliere psihologică reprezintă și o investiție în propria dezvoltare și evoluție. În loc să vedem terapia ca pe un cost, ar trebui să o privim ca pe o investiție esențială în capacitatea noastră de a face față provocărilor vieții și de a crește personal și profesional.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Alina Elena Orel (@alina.elena.orel)

Găsirea celui mai bun psiholog online pentru tine depinde de mai mulți factori, inclusiv nevoile tale specifice, preferințele personale și compatibilitatea cu psihologul. Un bun psiholog te va ajuta să stabilești un obiectiv terapeutic, să identifici indicatorii progresului, îți va măsura rezultatele pentru a verifica dacă sunteți pe drumul cel bun, dacă intervențiile au succesul scontat și dacă trebuie să ajusteze abordarea. De asemenea, un bun psiholog online îți va cere constant feedback, pentru a afla cum să îți ofere sprijinul de care ai nevoie.

În concluzie, să apelezi la un psiholog online nu este doar o adaptare necesară la ritmul alert al vieții noastre moderne, ci și o oportunitate de a ne îmbunătăți calitatea vieții într-un mod semnificativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here