Acasă Arhiva Prostia oltenească bazată pe valoare, cocălăreală și șmecherie – din ce în...

Prostia oltenească bazată pe valoare, cocălăreală și șmecherie – din ce în ce mai greu de suportat

849
0
Prostia oltenească

2 camere la Severin mai scumpe ca la București? Da nană, aici e cu valoare și cocălăreală. Oltenii proști au voie de la Dumnezeu să se creadă deasupra Lui chiar, ce mai discutăm despre niște imobiliare situate în cea mai săracă regiune din România. Ce contează că la Severin se moare de foame? Ce contează că la Severin nu există locuri de muncă? Ce contează că la Severin dacă găsești cumva un loc de muncă, printr-o minune cerească, nu o să vezi mai mult de minimul pe economie. Ce contează că această zonă este fără niciun viitor economic? Ce contează că vitrinele de pe cele mai importante străzi din oraș sunt însoțite de afișul „De Închiriat”? Ce contează că zona se depopulează masiv, oamenii caută care cum poate să fugă de aici prin străinătate?

La olteanul prost toate acestea nu contează. El are apartament de la bunici sau părinți și, deci este cineva. Și, dacă este cineva, trebuie nană să facă bani pe seama fraierilor. Și cere bani nană când vrea să fugă și el din sărăcie, cât pentru un apartament la București. Da nană, asta e realitatea din Oltenia. Prostia la ea acasă pentru că evident, nici nu se vinde nimic. Dacă s-ar vinde, frate, pe bune, aș înțelege. Dar văd aceleași anunțuri cu imobiliare ridicole de ani de zile. Nu le vrea nimeni. Nu vrea nimeni să se mai lege la cap cu credite pe zeci de ani. Pentru ce? Unde? Într-o zonă în care se moare de foame? Cei care vor într-adevăr să facă credite pe 30 de ani, cumpără imobiliare în zone în care lucrurile se mișcă, nu în Prostenia, pardon, Oltenia, unde se moare de foame.

Valoare nană, și șmecherie. Nu știu câtă șmecherie întră la o asemenea situație, căci nu știu cu ce te avantajează că înnoiești de ani de zile un anunț. Ai fi șmecher dacă ai reuși să și vinzi. Zic și eu.

Articolul precedentRomânul nu ți-ar da o cană cu apă gratis nici dacă te-ar vedea că te tăvălești de sete
Articolul următorHoții nu sunt doar prin Parlament. Sunt și printre bugetarii analfabeți, incompetenți, băgați pe posturi plătite regește pe pile ori șpagă
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here