Acasă Arhiva La noi nu va fi problemă cu Coronavirus. Va fi problemă cu...

La noi nu va fi problemă cu Coronavirus. Va fi problemă cu mincinoșii, cu „șmecherii”

999
0

S-a umplut internetul de articole legate de românii care vin din Italia și care mint la graniță, doar ca să poată intra în țară. Și a mai fost și acel polițist infestat care și-a îmbolnăvit tot familion de bugetari. Bine, de el dacă o mierlește alături de alte lichele bugetare sugative de salarii nemeritate de la stat, parcă nu-mi pare rău.

Dar ce ne facem cu „șmecherii” care mint pe la vamă doar ca să nu intre în carantină? Ce Coronavirus frate? Noi o să murim din cauza prostiei, a cocalarilor, a „șmecheriei”, a egoismului și a miserupismului pe care-l avem unul față de celălalt.

În România ca să combați Coronavirus, trebuie să combați aroganța, prostia, cocălărisme, țigăniile, egoismul, sunt trăsături de caracter adânc înrădăcinate în mentalitatea românească. Cum le va putea cineva combate vreodată?

Cum să convingi tu un țăran coclit care a plecat la muncă în Italia, a ajuns să vadă și el mia de euro în buzunar, iar acum se crede Regele Șmecheriei? Cum să convingi tu un asemenea om că dacă vine în România din Italia, trebuie să intre în carantină.

Spuneau cei de la TV că vreo 5 inși dintre cei veniți din Italia erau infestați cu Coronavirus, dar întrebarea mea este câți astfel de infestați au trecut deja? Că doar ei se cred „șmecheri” și mint ca niște cizme atunci când sunt întrebați de unde provin.

Cum se combate nesimțirea asta crasă a unor români despre care nu mai zic că urlau pe internet de ani de zile că țara asta-i de rahat. Acuma nu mai este de rahat? Păi nu mai este, că în Italia se pare că mulți nu erau chiar ce păreau pe internet, adică bazați, cu case cu mașini cu joburi bune. Atunci când lucrezi la negru, de unde bani de chirie în caz de așa ceva?  Dar în fine, să lăsăm speculațiile și să vedem cum va evolua „șmecheria” unora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here