Acasă Blog FIERUL, MANGANUL SI APA DURA – UN DEDURIZATOR ECOMIX TE SCAPA DE...

FIERUL, MANGANUL SI APA DURA – UN DEDURIZATOR ECOMIX TE SCAPA DE ELE INSTANT

391
0

Calitatea apei pe care o consumăm zilnic trebuie să fie prioritatea noastră numărul 1 în gospodărie, în special în situația în care nu primim apă de la municipalitate, ci avem propriul nostru foraj în curte. Apa trebuie tratată astfel încât să devină 100% potabilă, iar analizele de laborator sunt singurele care pot să confirme dacă avem sau nu o apă bună pentru băut. Din păcate, analizele de laborator pot să aducă în prim plan și o apă care trebuie tratată, care de exemplu poate să aibă foarte mult fier, sau foarte mult calcar în compoziție.

Dacă te lovești de o asemenea situație trebuie să știi că există o posibilitate de a „repara” apa venită din foraj, există o metodă prin care poți elimina fierul, manganul și calcarul din ea. Trebuie instalat un dedurizator Ecomix și problema este rezolvată 100%. Discutăm astăzi despre ECOMIX BLUESOFT E120VR1, un aparat relativ nou pe piața din România, care reușește să ofere o apă potabilă foarte curată pentru case de dimensiuni mici și medii.

ECOMIX BLUESOFT E120VR1 – Caracteristici tehnice și recomandări

  • Debit nominal de apă tratată contra fierului, manganului și calcarului: maxim 3 metri cubi pe oră, un debit suficient de mare pentru o casă de dimensiuni medii, care are maxim 2-3 băi.
  • Dimensiune 50/32/ 112 cm (L x l x h), un aparat destul de micuț ca și dimensiuni, care cu siguranță își găsește locul în orice cameră tehnică și care în ciuda dimensiunilor reduse, își face treaba de minune.
  • Temperatură optimă de lucru: între 5 și 35 grade Celsius. Este foarte important acest aspect întrucât temperaturile prea scăzute sau prea ridicate pot afecta în mod negativ calitatea apei tratate. De asemenea, este foarte recomandată instalarea acestui dedurizator Ecomix într-un loc ferit de umezeală.
  • Presiune de lucru cuprinsă între 2.5 și 6 bari, este un aparat care, iată, reușește să producă apă curată și la presiuni foarte ridicate. Astfel va face față oricărei tip de pompă montată în foraj.
  • Poate înmagazina până la 25 de litri de rășină cationică schimbătoare de ioni, rășină care în condiții normale de utilizare a dedurizatorului Ecomix ar trebui să ajungă lejer 5-6 luni.
  • Regenerarea rășinilor se face în 5 trepte: spălarea inversă, aspirația de saramură, spălarea lentă, spălarea rapidă și reumplerea rezervorului cu saramură, cu apă deja tratată de către dedurizator.
  • Dispune de afișaj electronic capabil să indice ora, volumul de apă în metri cubi rămași până la următoarea regenerare, consumul instantaneu de apă tratată, numărul de zile rămase până la următoarea regenerare în cazul în care se optează pentru regenerarea la numărul de zile, nu în funcție volumul de apa tratată produsă.
  • Necesită alimentare la rețeaua electrică de 220V 50 Hz și este recomandat să se monteze un UPS în cazul în care în regiune sunt probleme cu întreruperile furnizării de energie electrică. Aparatul are încorporată și o baterie cu Litiu care ajută în momentul în care se ia curentul, setările aparatului vor rămâne salvate.
  • Se recomandă de asemenea instalarea unui filtru de sedimente de 20-25 microni ÎNAINTEA stației de tratare a apei, astfel încât să nu existe probleme pe viitor cu depunerile. Este foarte important acest aspect.
ECOMIX BLUESOFT E120VR1

Acestea sunt cele mai importante caracteristici ale acestui dedurizator Ecomix, rămâne la aprecierea fiecăruia dacă este sau nu alegerea potrivită. Cert este că apa venită cu prea mult fier sau calcar din foraj trebuie tratată. ECOMIX BLUESOFT E120VR1 poate fi achiziționat de pe topwater.ro, unul dintre puținele magazine de nișă din România axate pe comercializarea stațiilor de tratare a apei. În cazul în care nu știți cu exactitate dacă dedurizatorul ECOMIX BLUESOFT E120VR1 este suficient pentru aplicația dumneavoastră, cei de la topwater.ro vă stau oricând la dispoziție cu sfaturi și recomandări astfel încât să faceți fix achiziția de care aveți nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here