Acasă Blog Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu? Pentru cine?

Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu? Pentru cine?

227
0

Pe vremea lui Ceaușescu, toți aveau un loc de muncă, toți aveau case date de stat, toți aveau mai mult decât au astăzi din punctul unora de vedere. Socialismul a format un popor de slugi care s-a obișnuit să i se dea, să aibă mereu cineva grijă de oameni, chiar dacă asta înseamnă și încălcarea drepturilor omului în anumite aspecte. Oamenilor le-a convenit să iasă periodic la acțiuni, să bată din palme, să mimeze fericirea și să ridice în slăvi în cel mai ipocrit mod cu putință un conducător care cică a construit România, dar care în realitate nu a pus mâna pe lopata nici măcar o secundă cât a fost „PREȘEDINTE”.

Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu în special pentru cei cu pile și relații pe la partid. Ei aveau mereu apartamente mai mari decât restul, aveau frigidere, butelii, lucruri care astăzi par banale dar care erau aproape imposibil de procurat pe vremea lui Ceaușescu de poporul de rând, un popor de rând care a învățat să se descurce. Îmi dai o butelie și îți dau un frigider, căci cu banii nu prea avea nimeni ce să facă pe vremea aceea. Descurcăreala asta ne dăunează grav în ziua de azi, căci ea este cea care a dat formă corupției odioase din aparatul bugetar de astăzi, de care sincer să fiu nu cred că vom scăpa vreodată.

Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu pentru cei care stăteau ore bune la cozi pentru pâine dată pe cartelă, cu rație, ori pentru lapte, ori pentru ouă. Unii oameni au fost atât de îndobitociți de socialism încât au ajuns să considere statul la coadă pentru orice, o normalitate, ceva chiar frumos. Mai o vorbă, mai o bârfă, pentru ca mai apoi în ziua de azi să ne mirăm de ce toată lumea bârfește pe toată lumea.

Nu exista televiziune pe vremea lui Ceaușescu, nici radio. Exista doar presă de propagandă cum există azi în China. Era important pentru Ceaușescu să transforme occidentul într-un dușman, astfel încât sclavii din granițe să nu se trezească la realitate niciodată, să nu-și dorească nici măcar să vadă ce înseamnă SUA, Franța, Germania LIBERĂ, etc. În frig și foame s-au făcut copiii care astăzi nici nu-și pot imagina o lume fără Facebook, fără puterea de a spune ce gândesc fără să fie persecutați politic.

Pe vremea lui Ceaușescu, toți erau bugetari și era bine…

Articolul precedentDE CE AM RENUNTAT LA ABONAMENT PENTRU TELEFON DE MAI BINE DE 10 ANI
Articolul următor1987 – SUA vs ROMÂNIA
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here