Acasă Blog eJobs și BestJobs – O pierdere de vreme absolută

eJobs și BestJobs – O pierdere de vreme absolută

74
0

Recent am fost nevoit să aplic și eu la câteva joburi pe cele două platforme și am ajuns la concluzia că e o mare pierdere de timp. Stai, cauți joburi, aplici la ele și în 90% din cazuri nici măcar nu-ți vizualizează CV-ul.

La joburile unde-ți vizualizează CV-ul, să fim serioși, care sunt șansele să te sune cineva tocmai pe tine? Cred într-adevăr că se trimit foarte multe CV-uri dar dacă acesta este adevărul, înseamnă că aceste platforme nu au posibilitatea de a aplica niște filtre de selecție automate. Înseamnă că persoana care vizualizează CV-urile face acest lucru manual și probabil nu are timp să se uite peste toate.

Și ce-am mai observat la aceste site-uri, ceva ce nu mi se pare etic sau de bun simț, oferă posibilitatea candidaților să cumpere profile Premium, ceea ce le ridică aplicațiile în listă, având astfel șanse mult mai mari ca cineva să le vadă CV-urile.

Păi poate din cauza asta nici nu au filtre automate pe CV-uri, și permit ca la un anunț să se adune 500 de CV-uri, astfel doar cei cu bani să aibă șansă de angajare iar platformele să prospere pe spinarea celor care au nevoie de muncă. Nimic nu e mai josnic în viața asta decât să tragi pe omul bolnav sau pe omul care caută de muncă. De mulți bani ce are, caută de muncă, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here