Acasă Arhiva Despre aroganța săracului care-și vinde casa de foame

Despre aroganța săracului care-și vinde casa de foame

878
1

De câteva luni caut și eu o casă mai ieftină prin Severin. Ca să vă faceți o idee despre ce fel de zonă „prosperă” este aici, o să vă spun că pe OLX sunt în acest moment 126 de anunțuri în secțiunea „Locuri de Muncă”, în timp ce pe AJOFM Mehedinți situația este și mai catastrofală: 5 oferte, 8 posturi. Cu alte cuvinte, se cam moare de foame pe la Severin, prin Mehedinți. Severinul este sub nivelul Teleorman sau chiar Vaslui, gradul de depopulare este halucinant dar explicabil. Ce să muncești aici? Că nu ai ce. Oamenii pleacă masiv în străinătate și na, cam asta e situația.

Eu unul cum sunt propriul meu șef, sunt în măsură să-mi caut o casă aici. Nu depind de patroni, de afaceri care se închid peste noapte sau ceva. Am început să sunt pe la afișele puse în fereastră de unul și de altul, ținta mea fiind evident casele mai dărăpănate, în ideea că o să obțin un preț mai mic și o să investesc eu pe parcurs în renovare. Fraților, nu am reușit să cumpăr nimic. Deși orașul este unul mort din punct de vedere industrial, deși se moare de foame la propriu pe aici, prețurile la case sunt peste București. Așa sunt oltenii, niște fomiști mândrii puși efectiv pe căpătuială.

Aroganța oamenilor care își vând casa de foame în zona asta a Olteniei este absolut grețoasă. Cer sume fabuloase de genul 80 de mii, 90 de mii de euro pe o casă dărăpănată și când îi întrebi mirat cum justifică prețul, primești răspunsuri imbecile precum „Ăsta e prețul domne, dacă vrei bine dacă nu iarăși bine”, „Atât vreau eu, e casa mea și o dau cu cât vreau eu, dacă nu ai bani nu mă mai deranja”, etc. Da frate, omul care își vinde casa de foame, în curul ăsta de Oltenie, a ajuns să ia peste picior, să jignească și să umilească pe cel care are bani în buzunar de cumpărat case. De ce? Doar pentru că nu vrea săi cumpere un coteț supraevaluat de 10 ori? Mi-e scârbă fratele meu, mi-e scârbă de aroganța săracului care-și vinde casa de foame. Mi-e scârbă de prostia oltenească. Cum să ceri fratele meu 90 de mii de euro pe o casă dărăpănată într-un oraș în care se moare de foame? Eh, suntem fuduli cu mațele goale…

Articolul precedentMotoare electrice – de unde le putem cumpăra pe cele mai calitative în România?
Articolul următorCe faceți fraților cu ele? Că pe lumea cealaltă nu veți putea să le luați
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here