Acasă Blog DA! Dar și pietonii sunt de vină pentru că…

DA! Dar și pietonii sunt de vină pentru că…

359
0

Pentru că au plecat de acasă? Pentru că există? Sunt sătul până peste cap de atitudinea unor șoferi care atunci când apar incidente cu pietoni călcați pe trecere, fac pe dracu-n patru și aruncă vina pe pietoni, cu toate că la lege scrie destul de clar ce responsabilități are un șofer care se apropie de o zebră.

A fost recent accidentul din județul Iași în care un șofer de camion a călcat o întreagă familie pe trecerea pentru pietoni, omorând un copil de 3 ani. Acesta în loc să-și asume fapta încerca cumva să dea vina pe pietoni pe motiv că s-ar fi aruncat pe trecere, lucru total fals, înregistrările video l-au contrazis.

Mereu apar șoferi deranjați de faptul că pietonii pur și simplu există atunci când apar accidente de acest gen. De ce apar mereu astfel de idioți care dau vina pe pietonii care traversează REGULAMENTAR? Ei bine aici sunt două motive principale. Avem de-o parte nesimțirea, împletită destul de serios cu lipsa de responsabilitate, iar de altă parte avem ineficiența poliției rutiere care nu prea mai stă pe la trecerile pentru pietoni să ia permise la greu. Astăzi ca pieton trebuie să aștepți 4-5 mașini să treacă până să nimerești un șofer care să realizeze ca trebuie să acorde prioritate de trecere pietonilor.

Mai există și problema permiselor luate pe șpagă, tot mai multe cazuri apar în presă în ultima vreme și este destul de îngrijorător.

Ăștia care dați vina pe pietoni că au îndrăznit să treacă strada regulamentar, sunteți ăia care lăsați femeile gravide și fugiți în lume, sunteți vecinii care inundă tot blocul dar nu e de la ei, sunteți ăia care loviți mașini în parcare și nu lăsați niciodată bilețel în geam. Sunteți niște nesimțiți care nu merită să aibă dreptul de a conduce nici măcar o bicicletă, nu mai zic de un autovehicul care, iată, poate să ucidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here