Acasă Blog 2 lucruri despre hoția CAS și CASS pe care TREBUIE să le...

2 lucruri despre hoția CAS și CASS pe care TREBUIE să le știi

376
0

Ce sunt CAS și CASS? Ei bine sunt două hoții prin care statul jupoaie salariile celor care produc bani în mediul privat. CASS este asigurarea obligatorie de sănătate iar CAS este contribuția obligatorie la sistemul public de pensii.

În acest moment, românii de la privat sunt jupuiți de aproape jumătate din banii pe care-i primesc drept salariu după o lună de muncă. 10% este impozitul, 10% este CASS și 25% este CAS.

Nu cred că există o țară în lumea asta care să aibă taxe pe salarii așa de mari ca Românica, însă atunci când nu este industrie, de unde să faci rost de bani pentru 1.5 milioane de trântori bugetari care au salarii atât de mari încât mediul privat nici nu le visează? Efectiv faci banii jumi-juma cu bugetarii iar ei culmea, din munca ta de la privat, au salarii chiar și de 12.000 de euro pe lună (șeful ANRE de exemplu).

CAS – contribuția obligatorie la sistemul public de pensii, în valoare de 25% din munca ta, este o hoție prin modul în care este conceput sistemul public de pensii.

Acesta nu s-a reformat de pe vremea lui Ceaușescu iar cei care muncesc acum plătesc pensiile celor care au ieșit la pensie. Contribuția nu se acumulează într-un cont separat, din care se va plăti pensia contribuabilului pe viitor.

Astfel, cu un grad de emigrare definitivă atât de mare cu care se confruntă România (35000 de tineri părăsesc anual DEFINITIV Românica), cei care cotizează azi 25% din munca lor riscă să nu primească nimic la bătrânețe pentru că efectiv nu vor mai exista tineri peste 15-20 de ani care să cotizeze la rândul lor la CAS.

Evident, hoția este făcută astfel încât nici să nu ai de ales. Nu ai cum să te duci să spui că tu nu vrei pensie la bătrânețe, drept urmare să nu mai fii jupuit de 25% din munca ta, lună de lună.

CASS – contribuția obligatorie la sănătate. Aici sunt mai multe aspecte de discutat. În primul rând știm cu toții că sunt 10% furați de stat din salariul tău fără ca tu să ai un cuvânt de spus. Vrei nu vrei, plătești.

Și când ajungi la spital, dai noroc cu șpaga la plic fără de care medicii plătiți din CASS-ul tău cu salarii de 3-4 mii de euro pe lună (o sumă colosală pentru Românica) nici nu se uită la tine. Apoi sunt medicamente pe care trebuie să le cumperi singur întrucât ele nu se găsesc în farmaciile spitalelor.

CASS este conceput într-un mod foarte pervers ca și sistem, total împotriva cetățeanului, pentru că spre exemplu degeaba cotizezi timp de 20 de ani dacă te îmbolnăvești atunci când rămâi fără serviciu. Deși ai cotizat zeci de ani, nu ți se ia în calcul atunci când ai nevoie de tratament.

Trebuie să fii asigurat permanent, trebuie să accepți să fii jefuit permanent de stat dacă vrei să ai asigurare valabilă, nu contează că timp de 20 de ani cât ai cotizat continuu, tu nu te-ai îmbolnăvit, nu ai luat un Algocalmin pe rețetă gratuită de la stat.

Așadar, acestea sunt hoțiile implementate de statul român, asupra cetățenilor care aduc bani la bugetul de stat. Gândiți-vă de 10 ori dacă mai merită să stați la muncă în Românica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here