Acasă Blog Cum se poate trăi cu minimul pe economie în România?

Cum se poate trăi cu minimul pe economie în România?

130
0

O întrebare foarte bună care aduce în prim plan câteva condiții. Este mai mult decât evident că nu ai cum să trăiești cu minimul pe economie (2100 RON NET) și să stai în chirie, unde o chirie modică te ajunge jumătate de salariu, adică 1000 de lei. Adaugă utilități, întreținere, telefoane, internet, căldură iarna, ajungi lejer la 1500 de lei pe lună.

Îți mai rămân să zicem 600 de lei pentru o lună întreagă să ai de mâncare. 120 de euro. Efectiv nu se poate trăi în România cu minimul pe economie decât dacă locuiești cu părinții sau dacă există un cuplu, să mai fie cineva în casă, încă o persoană care să mai aducă un 2100 RON. Cu 4200 RON, da, te mai descurci cât de cât.

Salariul mic este motivul principal pentru care oamenii emigrează. Anual, 35000 de români emigrează definitiv din România, o cifră incredibilă, un întreg oraș de talie mică am putea spune. Nu ai cum să supraviețuiești măcar cu salariul minim pe economie în România, ce să mai discutăm de a-ți întemeia o familie, de a face o rată la bancă, etc.

România din păcate a devenit o țară mult prea scumpă pentru săraci., aceștia sunt nevoiți să emigreze definitiv în țările civilizate altfel nu au nicio șansă aici, decât să moară de foame eventual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here