Acasă Blog Țeapa cu banii de salariu – tot mai des întâlnită în România

Țeapa cu banii de salariu – tot mai des întâlnită în România

123
0

Un amic de-ai mei a muncit pe camion pe comunitate vreo 3 luni și când a anunțat că nu mai vrea să rămână la firmă, s-a trezit că jigodiile nu vor să-i mai dea vreo 2500 de euro, banii pe ultima lună. Au început să invoce fel de fel de motive puerile precum furturi de motorina, întârzieri, etc.

De ce se dau asemenea țepe în România cu banii de salariu? Ei bine, există 2 motive principale. În primul rând, inspectorii ITM sunt super ieftin de cumpărat. Cu 2 cartușe de țigări faci ce vrei dai banii la cine vrei, nu îți are nimeni treaba. Corupția din instituțiile publice din România a atins nivele alarmante.

În al doilea rând, gunoaiele care dau țepe cu banii știu foarte bine că dacă păgubitul vrea să-i recupereze trebuie să meargă în instanță. Și cu ce să te duci la instanță dacă tu nu ai bani? Sau să zicem că faci rost de bani, de avocat, de taxă de timbru, cât durează oare un proces în România? 4-5 ani minim? Și chiar dacă se câștigă procesul, trebuie făcută apoi executare silită, care înseamnă iar vreo 2 ani de procese.

Cam pe asta se bazează țeparii care-și bat joc de oameni și de munca lor, că în România nu prea mai au mari șanse să și-i recupereze vreodată. Corupția și procesele interminabile sunt descurajante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here