Acasă Blog Cum reușesc să facă multinaționalele precum CGS zeci de milioane de euro...

Cum reușesc să facă multinaționalele precum CGS zeci de milioane de euro profit în România

126
0

Recent am aplicat pentru un job aflat veșnic disponibil pe eJobs, la nivel național. Mi s-a părut ceva interesant, și anume „Client Advisor with English – Remote”, ceva ce poți să lucrezi de acasă, în tura de noapte, astfel încât să-ți îmbunătățești semnificativ skill-urile de limba engleză. Toate bune și frumoase până când am primit „oferta” lor de angajare pe e-mail, în urma unui interviu telefonic.

Acum, nu vreau să fiu înțeles greșit, nu vreau să mă fac că sunt un picat din lună care habar nu avea că multinaționalele astea de peste ocean, vin în România ca să facă profituri în urma salariilor de mizerie pe care le oferă… Nici vorbă, știam din start că va fi o salarizare mai slabă ca-n Statele Unite de unde este firma asta CGS. M-am uitat pe statisticile firmei de pe Listafirme.ro și am văzut că pe România are câteva zeci de milioane de euro profit pe anii trecuți, deci îi merge destul de bine pe meleagurile noastre.

Oferta CGS România pentru mine a fost următoarea:

  • Limba engleză AVANSAT (rețineți)
  • Ture în intervalul 15:00 – 05:00
  • Tură de 8.5 ore / zi cu 30 de minute pauză
  • Program de luni până sâmbătă
  • Se lucrează de sărbătorile legale
  • Bonuri de masă de 15 RON / zi

TOTAL: 3000 de lei NET, bani în mână…

Ce face? 😊)))))))))))))))))

Adică repet, mă așteptam să plătească mult mai slab ca-n America, doar nu vin ei să facă call center în România și să plătească 15 dolari pe oră, dar în halul ăsta de bătaie de joc? Adică vrei și limba engleză avansat, vrei și ture de noapte, vrei și jumătate de oră extra ciupită zilnic, vrei și muncă de Crăciun și de Paște, și pentru toate acestea tu oferi 600 de euro / lună? Păi banii ăștia se câștigă în România la un call center normal, în limba română, care are ture de zi, nu de noapte…

Așadar, mare atenție cu ăștia de la CGS România, își caută fraieri, nu angajați. Probabil așa reușesc ei să facă profiturile alea colosale de nu știu câte zeci de milioane de euro în România, oferind salarii de nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here