Acasă YouTube Conceptul „SELF MADE MAN” – inexistent în viața publică din România?

Conceptul „SELF MADE MAN” – inexistent în viața publică din România?

898
0
SELF MADE MAN

Când deschizi YouTube, vezi fel de fel de milionari care se dau în stambă cu mașini de lux, cu sfaturi de business și așa mai departe. Din păcate, majoritatea milionarilor care apar pe YouTube-ul românesc nu sunt genul de oameni care au plecat de la zero, nu se încadrează în ceea ce numim în sens larg „SELF MADE MAN”. Toți au fost ajutați ba de către părinți cu bani ori cu influență, ori au primit moșteniri precum Andy Popescu. Nu e nimic greșit în a primi bani de la părinți cu care să înveți să faci afaceri, doamne ferește, doar că eu unul aș vrea să văd și acel milionar care a plecat de la zero, care și-a pus mintea la contribuție și a făcut un business de succes, care nu a primit nimic de la nimeni.

Din păcate, acest gen de milionar se cam lasă așteptat. Sunt sigur că este și el prezent în România, dar nu vrea să se afișeze în viața publică. Sau nu are nevoie. Sau simte că dacă a reușit, a reușit pentru el și pentru familia lui, nu are nimic de demonstrat nimănui. Cei care consideră că au de demonstrat ceva lumii și ies public, o fac pentru că simt probabil o lipsă acută de apreciere în jur, ori au conștiința încărcată de ideea „ți-au dat ai tăi bani, că altfel tu nu erai capabil de nimic”, și simt nevoia să arate celor din jur că ei pot să devină buni în ceva (YouTube) și fără ajutorul părinților.

Avem nevoie în viața publică și de milionari care au reușit neajutați de nimeni. Ei pot fi modele fantastice pentru tinerii din ziua de azi care trăiesc greu și care se uită în mediul online și văd numai impostori, numai hoți care se laudă cu case și mașini de lux. Și atenție, când zic impostori nu mă refer la milionarii gen Andy Popescu, oameni care au primit de la părinți una alta, ci la hoții care fac afaceri cu statul ori dau tunuri în mediul privat, apoi, cum numai în România poți să vezi, ies public și vor să fie faimoși. Duduie țara de astfel de impostori și lumea a început să-și cam dea seama.

Articolul precedentANAF pornește executări silite PENTRU SUME DEJA PLĂTITE
Articolul următorPARADOXUL „Toată lumea vrea să angajeze dar nimeni nu vrea să plătească”
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here