Acasă YouTube ANAF pornește executări silite PENTRU SUME DEJA PLĂTITE

ANAF pornește executări silite PENTRU SUME DEJA PLĂTITE

896
0
ANAF

Pe data de 27 decembrie am făcut o plată către ANAF iar pe data de 28 m-am trezit cu somație și titlu executoriu. Cred că asta spune exact cât de mizerabilă este această instituție publică.

Plata am făcut-o prin intermediul Ghiseul.ro și la ei pe site apare plata ca fiind procesată în data de 27. Deci cu alte cuvinte, ei pe 27 au trimis banii către ANAF.

De ce au pornit executarea silită din moment ce s-a făcut plata? Nimeni nu știe. Și nimănui nu-i pasă. Probabil „eroare de sistem” sau n-a mai verificat nimeni dacă s-a făcut plata.

Sau durează mai multe zile procesarea plății, habar nu am. Cert este că deși pe data de 27 am făcut plata către ANAF, astăzi, 5 ianuarie 2022, pe Ghiseul.ro îmi scrie la fel „Atenție, aveți o plată în procesare!”.

Am trimis mail către ghiseul.ro și au zis că la ei este totul ok, că ei au trimis banii către ANAF, dar cei de la ANAF încă nu au procesat. Deci, cu alte cuvinte, la ANAF faci plata azi și ei o procesează peste 2 săptămâni sau ceva de genul.

Evident, în acest timp popririle încep să-și facă apariția, ei să-și ia banii de 2 ori și așa mai departe. De-asta urăște lumea din tot sufletul această instituție, cu care nu se poate discuta, cu care nu se poate rezona, care are niște sisteme informatice pline de erori și gafe mereu împotriva cetățeanului, căci nu o să vedeți voi vreodată să apară o eroare în sistemul lor prin care cetățenii să aibă de câștigat…

Nu, toate greșelile care apar în sistem nenorocesc oamenii de rând, simpli, care încearcă să fie corecți, că doar de-aia figurează la ei în sistem, că dacă erau evazioniști, nu apăreau în sistem și probabil le-ar fi fost mult mai bine. Ar fi stat departe de furturile ANAF prin popriri și greșeli de calcul mai mult decât nesimțite. Genul acesta de instituții publice precum ANAF mă fac să-mi fie scârbă de țara asta.

Și în încheiere, ca să vedeți cât tupeu nesimțit, câtă aroganță, câtă lipsă de respect față de cetățean are această instituție publică, vă las câteva rânduri pe care le găsiți în somațiile trimise:

„Potrivit dispozițiilor art. 9 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificările si completările ulterioare, când urmează sa se ia masuri de executare silita, audierea contribuabilului nu este obligatorie.”

Deci, ei nu sunt obligați să vorbească cu tine când îți fură banii din cont. Nu au nicio obligație să te întrebe dacă ai cu ce să-ți plătești chiria, dacă mai ai bani de medicamente în cazul în care se hotărăsc să-ți prăduiască conturile bancare mai ceva ca hunii sau tătarii. Ce vreți mai clar de atât?

Articolul precedentTUPEU incredibil marca BANCA TRANSILVANIA. Stăpână pe banii tăi?
Articolul următorConceptul „SELF MADE MAN” – inexistent în viața publică din România?
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here