Acasă Blog PARADOXUL „Toată lumea vrea să angajeze dar nimeni nu vrea să plătească”

PARADOXUL „Toată lumea vrea să angajeze dar nimeni nu vrea să plătească”

2150
2

Piața muncii din România este înlănțuită de acest paradox, foarte multe companii angajează, au nevoie de foarte mulți oameni, se plâng prin presă că nu le vine nimeni la angajare, DAAAAR, când vine vorba despre salarizare, constatăm că nu prea vor să plătească munca.

Majoritatea angajatorilor s-au încuscrit cu salariul minim pe economie și, din păcate, acesta nu mai este demult suficient pentru un trai măcar la limita existenței în România. Salariul minim pe economie în România anului 2023 este de 1930 RON, adică 388 de euro pe lună, în situația în care o chirie într-un oraș mic de provincie este 200 de euro, în situația în care prețul la utilități s-a dublat, s-a triplat și așa mai departe.

Eu i-aș pune pe patronii care oferă minimul pe economie, să trăiască ei cu 2000 de lei pe lună, să vedem dacă vor reuși, că mulți dintre ei fix 2000 de lei au rata la mașina de lux. Bine că știu să se vaite că nu le mai vine nimeni la angajare. Păi să scoată bani din buzunare dacă vor angajați, să se trezească din visurile erotice în care sunt blocați de ani de zile și să realizeze că în țara asta NU SE MAII POATE TRĂI NICI MĂCAR LA LIMITA SUBZISTENȚEI CU SALARIUL MINIM PE ECONOMIE.

Foarte mulți români pleacă din țară tocmai pentru că s-au săturat să fie bătaia de joc a angajatorului român, angajator care are pretenții la muncă multă pe absolut nimic. Dacă oamenii au ajuns să trăiască de la o lună la alta doar ca să-și plătească chiria și să nu moară de foame, înseamnă că România a ajuns un fel de Africa.

În 2024 vom vedea un nou exod al românilor spre străinătate, când se vor trezi cu facturile ridicole la utilități. Este clar că țara asta va deveni „impracticabilă” pentru săraci și mulți vor fi nevoiți să-și facă bagajele și să plece. S-a mai întâmplat o dată povestea asta în 2008 când a avut loc cel mai mare exod al românilor către străinătate, din 1990 până în prezent.

 

2 COMENTARII

  1. Bravo,exact realitatea,eu locuiesc cu familia în irlanda salariul minim este de ……10.50 euro pe oră minimul pe economie ,ai posibilitatea să trăiești,am să mă întorc poate peste 10 ani sau daca va ajunge plătită la fel muncă în Romania ca și aici atunci o să mă întorc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here