Acasă Blog CITESTE ASTA INAINTE SA TE MUTI IN CHIRIE

CITESTE ASTA INAINTE SA TE MUTI IN CHIRIE

122
0

Dacă ai posibilitatea să locuiești cu părinții până la adânci bătrâneți, ia în considerare acest aspect. E mult mai bine decât să te muți în chirie pentru că din păcate chiriile în România sunt umbrite de neseriozitate. Este foarte dificil în primul rând să găsești o chirie care chiar să merite banii ceruți de proprietari. Mulți pun anunțuri pe internet cu poze obscure, iar când mergi în vizită dai peste tot felul de surprize neplăcute. Prețul în schimb, e preț taică… Mare și nejustificat.

În plus, o chirie modică în România este undeva la 200 de euro + utilități, adică undeva la 300 de euro / lună. Dacă nu sunt 2 salarii în casă, ori dacă lucrezi pe minimul pe economie, nu o să reușești niciodată să faci față la asemenea cheltuieli. Salariul minim pe economie este undeva la 400 de euro, din care 300 se duc pe chirie. O să-ți convină să te duci la muncă o lună întreagă pentru 100 de euro? Păi am ajuns de nivelul Africii sau mi se pare mie?

Încă un lucru pe care trebuie să-l știi despre chirie este faptul că proprietarilor le plac banii însă nu le plac investițiile sau reparațiile. Dacă se va strica ceva prin casă o să trebuiască să duci muncă de lămurire pentru a-i convinge să trimită pe cineva să repare o priză, o baterie de chiuvetă, un frigider sau o mașină de spălat. Conform contractului de închiriere, aceștia sunt obligați să repare ce se strică dacă nu este vina exclusiv a chiriașului, evident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here