Acasă Blog 4 motive pentru interzicerea trotinetelor electrice în România

4 motive pentru interzicerea trotinetelor electrice în România

90
0

Este mai mult decât evident faptul că trotinetele electrice trebuie interzise într-o țară în care doar cu autoturisme pe șosele se generează un trafic de coșmar, dacă mai punem la socoteală și trotinetele electrice, se ajunge mai rău ca în India. Există de fapt mai multe motive, destul de logice pentru care în România ar trebui interzise trotinetele electrice.

4 motive pentru interzicerea trotinetelor electrice în România

  1. Nu există bun simț elementar și respect – cei care folosesc aceste vehicule sunt de obicei foarte nesimțiți, se băgă cu ele pe unde vor, când vor, ba pe trotuar ba pe stradă printre mașini, sfidează orice regulă de circulație.
  2. Sunt folosite de cine nu trebuie – în legislație scrie foarte clar că un copil trebuie să aibă minim 14 ani ca să poată folos o trotinetă electrică, și nu oriunde, în niciun caz printre mașini pe ude vedem azi copii de 9-10 ani chiar.
  3. Sunt folosite cum nu trebuie – cel mai mulți călare pe o trotinetă electrică am văzut 3 inși, 3 copii de altfel. Dacă cineva îndrăznește să-mi spună mie că trotineta electrică a fost proiectată și ca autobuz, mâine îmi cumpăr.
  4. În caz de accident, cine plătește? – trotinetele electrice nu sunt asigurate. Sunt extrem de multe cazuri de puțoi de nici 14 ani care merg cu ele printre mașini rup oglinzi și merg mai departe ca și cum nimic nu s-a întâmplat.

Astfel, ajungem la concluzia că atât timp cât aceste drăcovenii sunt folosite fără bun simț, de cine nu trebuie, cum nu trebuie, mai fac și accidente cu ele, este mai mult decât evident faptul că trebuie interzise. Ce nu poți controla clar trebuie să interzici, altfel mulți oameni nevinovați vor avea de suferit. Și nu am să pot să înțeleg niciodată părinții care cumpără copiilor asemenea trotinete și lasă liniștiți să se plimbe printre mașini, pe unde li se năzare lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here