Acasă Blog Ce-s cu salariile astea?

Ce-s cu salariile astea?

457
0

Dacă cineva își face iluzii, cum că România ar fi o țară corectă cu cei care muncesc cinstit, să arunce un ochi pe câteva declarații de avere, ale unor oameni plătiți din bani publici ca să lucreze în defavoarea noastră, ori habar nu am, nu pot să-mi imaginez ce fel de muncă atât de importantă ar putea face conducătorii de instituții publice în România, astfel încât să merite asemenea salarii nesimțite. De fapt, nici măcar nesimțite nu mai sunt aceste salarii, sunt absolut ridicole, o jignire pentru omul de rând care este de multe ori nevoit să trăiască dintr-un salariu de 1500 RON.

Cazul Stoica Vlad Ștefan – Președinte ANCOM – Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații

Salariu 593113 RON – 10.000 de euro / lună

Întrebarea de bază este dacă a auzit cineva de această instituție publică ANCOM până acum? Ce face acest om, Stoica Vlad Ștefan ca să merite un salariu de 10.000 de euro pe lună, din bani publici, în situația în care în România salariul minim pe economie este undeva la 1700 RON bani în mână?

Cazul Dumitru Chiriță – Președinte ANRE – Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei

Salariu 707028 RON – 12.000 de euro / lună

Altă instituție publică cu nume pompos și greu de reținut, alt jaf din banul public. În situația în care nouă ni s-au mărit prețurile la energie de nu mai știm de unde să scoatem bani ca să achităm gazele și curentul electric, șefii instituției care ar trebui să țină piața sunt control sunt plătiți cu 12.000 de euro / lună.

Absolut fantastic, cel mai bun exemplu de bătaie de joc din ban public, în văzul lumii. Oamenii sunt escrocați lună de lună la plata facturilor, iar ANRE nu face nimic. De ce să facă până la urmă, când încă mai e de jupuit oleacă de pe fraieri? Când vreodată a exista în istorie acestei țări o instituție publică performantă, care chiar să se ocupe de problemele cetățenilor? Eu nu îmi aduc aminte…

Am înțeles că l-au schimbat în luna aprilie pe domnul Chiriță, dar sunt sigur că salariul absolut ridicol de 12.000 de euro / lună a rămas acolo, și se plătește în continuare noului venit.

Cazul Nicu Marcu – Președinte ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară

Salariu 748324 RON – 12600 euro / lună

Alt caz strigător la cer, oamenii care ar fi trebuit să ne ferească de triplarea prețurilor la polițele RCA, sunt plătiți cu niște sume inimaginabile. Nu știu cum se face, toți șefii de „Autorități” publice primesc o grămadă de bani și lucrează efectiv împotriva cetățeanului de rând.

Repet întrebarea, ce face un om atât de important în cadrul unei instituții publice, astfel încât să merite o asemenea salarizare, într-o țară în care efectiv se moare de foame? Într-o țară în care peste jumătate dintre cetățenii care lucrează la privat, au salariul minim pe economie în valoare de 1700 RON?

Ce-s cu salariile astea din bani publici fraților? E un jaf în toată regula și oamenii care conduc aceste instituții pur și simplu nu-i merită. Eu unul nu aș avea nimic împotrivă, dacă în acele instituții s-ar face performanță, dacă acele instituții publice ar lucra în favoarea cetățenilor, nu invers.

Păi noi avem asigurări RCA care se triplează de la o lună la alta, avem prețurile la RCA care se măresc constant ba cu 10, ba cu 15, ba cu 20% de la un an la altul, însă nimeni nu răspunde în cadrul acestor „autorități”, din contră, conducătorii lor sunt pricopsiți cu salarii de zeci de mii de euro lunar. Eu nu știu în ce țară din lumea aceasta mai există atâta nedreptate și atâta bătaie de joc, atâta sfidare la adresa cetățenilor?

Sunt unii care spun că ASF nu primește bani publici de la stat, că se autofinanțează prin diverse taxe. Ei bine, e același lucru. Cei care plătesc taxele către ASF sunt de multe ori tot cetățeni, așadar tot bani publici sunt numai că nu mai trec pe la Trezorerie, ci ajung direct în conturile ASF. Vedeți pe site-ul lor despre ce taxe este vorba dacă sunteți curioși.

Cazul Mugur Isărescu – Guvernator BNR – Banca Națională a României

Salariu 960752 RON + pensie nesimțită de 224700 RON – 20.000 de euro / lună

Cel mai scandalos caz, de departe, omul care se ocupă de politica monetară a României de zeci de ani, omul care ține țara săracă de zeci de ani, recompensat evident și el cu salariu + pensie, combinate ca orice bugetar, în valoare de peste 20.000 de euro / lună. Nu mai e nimic de zis, sumele vorbesc de la sine, din păcate România nu mai este demult o țară pentru oamenii corecți și cinstiți, a devenit un suport perfect pentru noua burghezie, bugetarii plini de terenuri și de case prin declarațiile de avere, plini de salarii și pensii nesimțite, plini de tichete de vacanță și de minivacanțe, toate pe spinarea fraierilor de rând care încă nu și-au făcut bagajele să plece pe alte tărâmuri unde se poate trăi decent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here