Acasă Arhiva Cât de „simplu” este de fapt să cumperi mobilier pentru baie?

Cât de „simplu” este de fapt să cumperi mobilier pentru baie?

892
0

Toate lucrurile par simple atunci când nu le-ai testat pe pielea ta. Recent am trecut și eu prin prima renovare de baie din viața mea. Am pornit-o cu sufletul deschis și cu ambiție, mergând pe zicala „cât de greu poate să fie?”. Ei bine, am reușit să aflu răspunsul pe pielea mea la această întrebare și sincer, nu a fost unul prea frumos. Părerea mea personală este că orice renovare, cel puțin în România se face cu mult chin și cu mulți nervi și asta nu din cauza ta, ca proprietar, ci mai mult din cauza oamenilor cu care intri în contact (meseriașii), ori a magazinelor din care veți cumpăra materialele necesare și noile obiecte sanitare, mobilier de baie care este foarte importantă, etc.

Pentru mine problemele au început încă din faza „țevilor”. Am schimbat două țevi de pexal cu două țevi din cupru, apă caldă și apă rece. Ei bine, m-am bucurat de „upgrade” dar când am văzut că meseriașul a stat 5 zile pentru a pune cap la cap cele două țevi, mi-am ieșit din sărite. Omul venea la muncă de parcă se angajase full time la stat și parcă trăgea de timp dinadins, fapt ce m-a dat peste cap cu renovarea. Întârzierile nu sunt utile nimănui, mai ales mie ca proprietar. Am stat cu baia încurcată și fără apă 5 zile din cauza unui om care se credea meseriaș.

A urmat povestea cu gresia și cu faianța. Alt meseriaș a venit, a măsurat cu mare precizie accentuând faptul că un meseriaș adevărat așa face, calculează bine ca să nu facă pagubă nedorită proprietarului prin achiziția de surplus de materiale. Ce să vezi, parcă Dumnezeu e amator de comedie și după ce am terminat baia, am constatat alături de acest „meseriaș” că ne-au mai rămas 4 cutii de gresie în plus și vreo 2 saci de adeziv. Le am și acum pe balcon, le țin preventiv în cazul în care omul a lucrat la fel de bine cum a și calculat necesarul de materiale.

Episodul cu vasul de toaletă. Și aici a ieșit cu circ. Am mers să cumpărăm din oraș o chiuvetă și un vas de toaletă. Ne-am înțeles cu băieții de la magazin ce să ne pregătească pentru vânzare, să ne aducă din spate din depozit, am mers, am plătit, am pus cutiile în mașină și am plecat acasă. Fiind în cutii, nu am mai verificat să vedem exact ce ne-a pus omul acolo. Când am ajuns acasă am scos chiuveta, și când am ajuns la vasul de toaletă am constat că omul greșise. Ne pusese alt model. Problema era că pusese un model cu scurgere în jos, în talpa vasului, nu în spate perpendicular pe picior. Deci efectiv nu puteam să-l folosesc. Ia-l, pune-l în mașină, du-l înapoi la schimbat. Odată ajunși la magazin, stai după băiatul care ne-a făcut încurcătura, stai să aducă alt vas, etc. S-a pierdut o zi întreagă degeaba. Nervi aiurea

Cu mobila de baie bineînțeles că au fost probleme. Chiar atunci când credeam că am ajuns la final și nu au cum să mai apară probleme, stați să vedeți ce-am mai pățit. Cea mai simplă operațiune s-a transformat în cea mai complicată. Multă lume se întreabă probabil cât de greu poate să fie să cumperi mobilier de baie.

Teoretic, foarte simplu, dacă ai de-a face cu un magazin serios. Dacă ai de-a face cu un magazin neserios, lucrurile o vor lua pe o cale mai mult decât interesantă. Am fost la un magazin din oraș, n-am să dau nume, să cumpăr dulapurile. Au fost 3 dulapuri, pe care mi le-au dat în cutie, gata asamblate. Am zis „super”, m-am bucurat că nu mai trebuie să le asamblez eu. Bucuria a fost de scurtă durată întrucât am ajuns acasă, le-am despachetat și am constatat câteva lucruri destul de grave în ceea ce privește „marfa”:

  • În cutii nu exista niciun kit de montaj așa că am fost nevoit să mă întorc la magazin să cumpăr
  • Unul dintre dulapuri avea un colț julit și era pus în pachet fix cu lovitura la fundul pachetului
  • Balamalele scârțâiau mai ceva decât o cretă de proastă calitate folosită pe o tablă nespălată

Am fost înapoi la magazin să cumpăr kiturile de montaj separat care ce să vezi, sunt o grămadă de bani. Nu-i de mirare că s-au „evaporat” din cutii. Am schimbat și dulapul lovit într-un colț iar pentru scârțâit am cumpărat un WD40, care era mult mai ieftin decât 12 balamale noi, mai de calitate, care să nu facă circ la folosire.

Așadar, în concluzie, greu cu renovarea, greu cu toate operațiunile, inclusiv cele care par ceva foarte simplu de rezolvat precum achiziția unor dulapuri pentru baie. Dacă vă bate gândul să porniți vreo renovare, să știți la ce să vă așteptați. Ar mai fi o recomandate pe care aș putea să o fac, un sfat pe care-l voi pune și eu în aplicare la următoarea renovare: când vine vorba despre achiziție de materiale, de obiecte sanitare, de mobilier de baie, cumpărați mai bine online. Magazinele virtuale sunt mult mai serioase decât magazinele de bricolaje care s-au văzut demult cu sacii în căruță. Magazinele online sunt mult mai atente cu clienții și cred că veți putea evita multe probleme astfel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here