Acasă Blog BOICOTAREA produselor austriece – o prostie cu utilitate 0

BOICOTAREA produselor austriece – o prostie cu utilitate 0

462
0

După ce România a eșuat aderarea la Spațiul Schengen, au început să se caute vinovații. Evident, țap ispășitor a căzut Austria, care nu ne-a dat acordul. Și au început uralele de bine la adresa unei țări mult mai dezvoltate ca România. Nici nu are sens să discutăm despre motivul respingerii, că e real că e scos din burtă, nu mai are niciun rost. Vreau să discutăm despre prostia cu boicotarea produselor austriece.

Mulți dintre noi avem impresia că dacă ne mutăm conturile de la băncile austriece la alte bănci, băncile austriece vor intra în faliment, ca și benzinăriile cu capital austriac de la care nu mai alimentăm. Evident e o prostie, nu are cum vreo dată, o țară ca Austria să sufere în urma boicotului unei țări de lumea a 3-a. Da, poate unor companii austriece le va scade cifra de afaceri, însă de aici până a crede că economia austriacă e ținută în cârcă de câteva companii care își fac mendrele prin România, e cale lungă. E ridicol, absurd.

Chestia care m-a frapat a fost dorința de răzbunare a unor oameni pe care dacă-i întrebi care ar fi fost avantajele dacă România ar fi fost acceptată în Schengen, ar fi ridicat din umeri. Sunt capabili să renunțe la niște servicii de care au fost foarte mulțumiți de-a lungul timpului pentru că… ce? Stați fraților liniștiți că nu se tăvălește austriacul de rând  de foame dacă nu mai cumpărați voi Red Bull sau benzină de la OMV.

Dacă ar pleca Red Bull din România tot România ar avea de suferit, ar crește șomajul, nu s-ar mai plăti taxe la stat. Și am mai observat multă lume că înjură clasa politică. Păi fraților, ce ați votat aia aveți. Dintr-un popor de hoți ce ați vrea să se ridice la Parlament? O clasă politică model de cinste?

Clasa politică este de vină pentru acest eșec sau poporul de rând care de peste 30 de ani pune ștampila numai pe hoți și pe pârnăiași, că de multe ori am impresia că pușcăria, dosarul penal, sunt condiții obligatorii pentru a putea candida la Senat sau la Camera Deputaților. Oamenii ăștia nu or să aibă niciodată în vizor Schengen, poporul de rând. Or să caute să se pricopsească ei din furturi, cu familiile lor angajate pe pile la stat cu tot.

S-a vândut pădurea la austrieci, s-a vândut petrolul? Cine le-a vândut fraților, nu tot bugetarii pe care voi puneți ștampile o dată la 4-5 ani? N-a venit niciun austriac să ia cu forța vreun copac, ori vreun litru de petrol. Tot din cauza corupției din România s-au întins peste tot.

România va intra în Schengen atunci când:

  • Poliția își va face treaba și va elimina gunoaiele sociale numite în sens larg interlopi
  • În spitale vor fi tratați pacienții cu respect, calitativ și fără plic la buzunar
  • Concursurile din instituțiile publice vor fi reale, nu trucate în favoarea rudelor sau pilelor de partid

Aceste 3 condiții de mai sus trebuie îndeplinite, pentru că în nicio țară din Europa Occidentală nu se mai dau șpăgi prin spitale, în nicio țară din Europa Occidentală instituțiile publice nu sunt căpușate de impostori puși DOAR PE PILE, nu pe competență.

Și aceste lucruri se văd și de dincolo de graniță…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here