Acasă Content Writing Ne puteți face o ofertă de preț? Ăăă.. NU!

Ne puteți face o ofertă de preț? Ăăă.. NU!

620
0

De prin 2015 de când am început să tai chitanță pentru munca depusă în mediul online am luat contact cu fel și fel de oameni. Am cunoscut antreprenori care m-au ambiționat și m-au inspirat, însă din păcate am întâlnit mult mai mulți oameni care n-au nicio treabă cu ceea ce numim în sens larg „un mediu de business sănătos”.

Sunt oamenii care nu au nici scrupule, nici bun simț, nici respect pentru munca ta.

Sunt oamenii care indiferent ce cumpără de la tine, îți cer să le faci o reducere sau o ofertă.

Sunt de acord, atunci când este vorba despre o colaborare serioasă, care se întinde pe mai multe luni, poate chiar ani, ori cantitatea achiziționată este mare, facem și reduceri, facem și oferte. Așa este normal și firesc. Însă atunci când ți-ai făcut un obicei din a cere oferte pentru 2-3 articole, care costă în total undeva la 200 RON, ce ofertă mai vrei?

Ce reducere mai vrei?

Eu sunt curios dacă oamenii ăștia care cer oferte de preț pentru un articol, două, pe internet, fac la fel și în viața de zi cu zi. Parcă îi și văd cum se duc să cumpere pită, și îi cer femeii care vinde la chioșc să le facă și lor o ofertă pentru 3 pite. Nu există așa ceva… Caliceala și nesimțirea domnesc în mediul de business din România Lucrului Cât Mai Ieftin, Gratis Dacă Se Poate. Pe unii oameni nu-i interesează că tu stai și muncești pentru ei o zi întreagă, interesul lor este să îți dea cât mai puțini bani.

Cred că acesta este și motivul pentru care unele afaceri nu se dezvoltă niciodată, pentru că patronii sunt prea ocupați să se calicească în stânga și în dreapta. Mintea lor este setată pe păcăleală și jupuire, nu pe cum să se dezvolte armonios și pe termen lung.

Atât pentru azi, că-mi aduc aminte și de nenorociții care mă contactează cu texte de genul „Dorim o colaborare pe termen lung, ce preț ne puteți face pentru un articol?”… Și evident, după ce mă păcălesc să le fac reducere pentru câteva articole care trebuie redactate chipurile în prima lună, oamenii intră în pământ și nu mai aud niciodată de ei.

Atât se poate în mediul de business românesc…

Caliceală și păcăleală.

Și țepe.

Periodice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here