Acasă Arhiva Aspecte in functie de care se poate spune daca un imobil in...

Aspecte in functie de care se poate spune daca un imobil in constructie va fi rezistent la diverse conditii de risc

1247
0
rezistent

Atunci cand este construita o casa, este foarte important ca structura de rezistenta sa fie luata in calcul si evaluata in mod corespunzator. Recomandarea www.arhipropub.ro este aceea de a colabora cu specialisti din domeniu, care sa evalueze corect proiectul dorit si care sa ofere solutii pliate pe situatia din teren, cu structuri de rezistenta foarte bune, care sa ajute cladirea sa se ridice la cele mai inalte standarde pe termen lung.

Regularitatea influenteaza structura de rezistenta

Aceasta caracteristica se refera la miscarea cladirii atunci cand este impinsa in directii laterale. Profesionistii din domeniul sigurantei si proiectantii de cladiri doresc ca cladirea sa se miste in mod egal, astfel incat sa disipeze energia, fara a pune prea multa forta pe o parte sau pe alta. Daca o cladire este neregulata, atunci punctele slabe vor deveni evidente atunci cand cladirea se leagana. Slabiciunea va compromite si structura va genera daune concentrate – ceea ce compromite structura in ansamblu, deci, acest factor influenteaza mult structura de rezistenta.

Redundanta in proiecte pentru case mici sau mari

Posibil una dintre cele mai importante caracteristici de siguranta atunci cand se proiecteaza pentru siguranta, redundanta asigura existenta mai multor strategii in caz ca structura esueaza. Acestea pot creste costul constructiei, dar solutiile aplicate in proiecte pentru case mici sau mari isi dovedesc valoarea daca/atunci cand are loc un dezastru natural, cum ar fi un cutremur. Profesionistii in materie de siguranta recomanda distribuirea in mod egal a masei si a rezistentei in structura, astfel incat rezistenta nu depinde doar de un singur factor.

Importanta fundatiei

O fundatie stabila este o caracteristica importanta a construirii unei structuri mari, indiferent de riscurile de dezastru natural. Este esential pentru supravietuirea pe termen lung a unei cladiri si este necesara o fundatie mai puternica pentru a rezista fortelor puternice cutremurelor.

Diferite zone au caracteristici fundamentale unice care definesc modul in care baza unei structuri trebuie consolidata. Profesionistii trebuie sa observe indeaproape cum reactioneaza si se misca solul inainte de a construi.

Cladirile proiectate sa reziste cutremurelor violente au fundatii adanci si piloni mobili. Pentru a stabiliza aceste cladiri, fundatiile sunt conectate astfel incat sa se miste unitar, alaturi de cladire.

Rolul punctelor de sarcina

Legarea caracteristicilor fundatiei stabile, componentele structurale si nestructurale ale unei cladiri trebuie sa fie interconectate, astfel incat fortele inertiale sa se disipeze. Punctele de sarcina sau de incarcare impart forta astfel incat aceasta sa se aplice uniform pe suprafata cladirii. Daca structura nu este legata in mod corespunzator, componentele se vor misca independent si colapsul va fi iminent. Calea de incarcare continua reprezinta de fapt calatoria fortelor prin cladire – pe laterala si verticala. Este vital ca drumul sa fie intact pentru ca puterea sa fie disipata corect.

Cutremurele au loc mai rar decat alte calamitati naturale, dar construirea cladirilor rezistente la cutremure protejeaza impotriva tuturor calamitatilor naturale. Profesionistii din domeniul sigurantei pastreaza siguranta oamenilor o prioritate atunci cand cerceteaza si dezvolta strategii de protectie pentru integritatea structurala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here