Acasă Arhiva Cursuri de pictura si desen pentru copii: invatare si distractie

Cursuri de pictura si desen pentru copii: invatare si distractie

1070
0
Cursuri de pictura

Copiii sunt in mod natural creativi. Dar daca aceasta creativitate a lor nu este incurajata, daca nu le oferim libertatea, materialele si spatiul sa infloreasca, incep sa o piarda pe masura ce devin adulti.

Pablo Picasso spunea: „Fiecare copil este un artist. Problema este cum sa ramana un artist si dupa ce va creste. ”

Una dintre cele mai bune metode de a incuraja dragostea pentru arta pe tot parcursul vietii este sa iti inscrii copiii la cursuri de pictura, desen, sau, de ce nu, de sculptura, canto, pian inca de la o varsta frageda.

Exista o varietate tot mai mare de cursuri de pictura si desen pentru copiii de toate varstele. Daca te gandesti sa il inscrii pe cel mic, vei fi surprins ca acestea ofera mult mai mult decat o portita catre joaca si imaginatie.

Iata cum cursurile de pictura si desen iti pregatesti copilul pentru o viata echilibrata:

  • Pictura ajuta la imbunatatirea abilitatilor motorii

Unul dintre cele mai de baza beneficii ale cursurilor de pictura si desen, in special pentru copii mici, este imbunatatirea abilitatilor motorii. Deoarece exista mai multe tipuri de tehnici, sunt necesare o varietate de instrumente si miscari motorii fine sau grosiere.

  • A crea inseamna a invata sa iei decizii

In timpul procesului creativ, trecem adesea printr-o perioada de analiza, apoi ne intoarcem si luam decizii strategice, revizuindu-ne ideile pana cand suntem multumiti cu produsul finit.

Prin asta, ei incep sa invete consecintele deciziilor lor si modul in care acele decizii afecteaza procesul creativ. Arta implica si rezolvarea problemelor.

  • Arta ii invata pe copii sa fie mai constienti de ei insisi si de ceilalti

O parte a procesului creativ in cadrul cursurilor de pictura  este invatarea despre diferiti artisti si varietatea metodelor pe care acesti artisti le folosesc pentru a-si crea operele.

Cursurile de arta il ajuta pe copilul tau sa inteleaga diferite perspective si ce gandea artistul atunci cand si-a creat piesa. Ajuta copiii sa aprecieze diferitele moduri de exprimare pe care le pot avea altii, sa formeze si sa pretuiasca opiniile, sa aprecieze frumusetea din jurul lor si cum o interpreteaza altii.

  • Crearea unei picturi sau a unui desen il invata pe cel mic ce inseamna concentrarea si perseverenta

A picta este un proces. Pe masura ce copilul tau inainteaza in varsta, viziunile lui creative vor deveni mai complicate, necesitand mai mult timp, atentie si tehnica.

Fara indoiala, se va frustra si va dori sa renunte uneori. Cursurile de pictura si desen il vor ajuta sa dozeze si sa gestioneze asteptarile. Va afla ca procesul creativ este ceva dezvoltat in timp si ca perfectionarea abilitatilor si tehnicilor nu se intampla peste noapte! Copilul tau va invata sa-si duca ideile pana la capat, ceea ce este o lectie importanta pe care o va purta cu el pentru tot restul vietii.

  • Pictura ii ajuta pe copii sa isi exprime emotiile intr-un mod pozitiv.

Poate mai mult decat orice altceva, desenul si pictura ii ajuta pe copii sa exprime emotia intr-un mod semnificativ si onest. Activitatile artistice ii ajuta pe copii sa isi regleze emotiile, astfel incat sa invete cum sa se controleze atunci cand sunt coplesiti de furie si frustrare. Copiii capata un sentiment de incredere pe masura ce iau emotiile pe care le simt, le recunosc si le transforma in ceva vizual.

Recomandare: activitati artistice in familie!

Invatati ceva frumos si distrati-va impreuna! Stiai ca exista platforme online unde poti urma mai multe tipuri de cursuri artistice online? Poate copilul invata pictura si canto, iar tu yoga sau pian! Ori poate cate putin din toate! Testeaza singura platforma pentru copii si adulti intre 5 si 105 ani cu acces la cursuri de pictura, canto, pian, capoeira si yoga: https://marianmoncea.ro/abonamente/scoala-de-arte-artretreat/

Cu un singur abonament, pe aceeasi platforma, tu si familia ta aveti acces la 5 tipuri de cursuri online! Cursuri de pictura, yoga, canto, pian si capoeira. Testeaza Gratuit timp de

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here