Acasă Arhiva Stim doar meserie, nu si carte

Stim doar meserie, nu si carte

2523
1
Authentic construction workers collaborating in the installation of cement formwork frames

Stim doar meserie, nu si carte

Zilele trecute am avut oleaca de treaba pe la Registrul Comertului, de unde am plecat jumatate impresionat si jumatate dezamagit. Am fost impresionat de functionarii care isi dau interesul sa ajute pe cel ce le calca pragul in dorinta de a intemeia o firma, am fost dezamagit de faptul ca oameni peste 50 de ani nu sunt in stare sa completeze un formular.

Cand am mers sa depun actele pentru firma, cu noaptea in cap bineinteles, cand eu eram pe final cu depusul dosarului au intrat un domn si o doamna, sot si sotie. Ambii erau electricieni de meserie si voiau sa isi infiinteze un PFA pentru a intra in legalitate. Oamenii erau simplii, sinceri si cu bunavointa iar functionarii de la Camera de Comert de pe langa Tribunalul Mehedinti i-au ajutat cu orice sfat au avut nevoie. Le-au dat formularele sa le completeze si au intrat inapoi in birou.

Oamenii au luat formularele si se uitau unul la altul. Dupa cum spuneam, erau trecuti de 50 de ani. Pana nu a venit cineva din birou care sa le zica “acolo treceti numele dumneavoastra, dincolo adresa, mai jos nu scrieti nimic…” nu au reusit sa le completeze.

E drept, formularele de intocmire PFA sunt putin ciudate, insa completezi si tu unde stii si eventual unde ai dubii referitoare la ce trebuie scris, lasi loc liber si intrebi inauntru cand depui actele. Am ajuns la concluzia ca unii stiu doar meserie. Nu suntem in stare sa completam un formular cu date personale macar. Ajungem la 50 de ani si ne uitam unul la celalalt cand ni se da un formular in brate. Stai si te intrebi de ce s-a ajuns aici? Asta sa fie oare nivelul clasei joase spre medii din Romania? Unde e inteligenta care sa-ti spuna ce inseamna fiecare camp din acel formular? Cred ca inteligenta s-a pierdut pe drum, in anii de munca zi – lumina, in care nu ai timp sa iesi cateva clipe din propriile ganduri.

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu cat e lipsa de inteligenta pe cat e lipsa de cultura…oamenii din clasa medie nu duc lipsa de inteligenta, cel putin asta e parerea mea. Pur si simplu nu exista educatie in adevaratul sens al cuvantului si da, acest lucru doare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here