Plantronics Voyager Edge, casca Bluetooth de 500 de lei proiectata pentru iOS care face toti banii pe Android
Casca Bluetooth Plantronics Voyager Edge este una dintre cele mai scumpe dispozitive headset de pe piata in acest moment si cred ca toti pasionatii de gadgeturi si-au pus macar o data intrebarea fundamentala: “Merita 500 de lei o casca Bluetooth?”… Ei bine, dupa ce am cumparat-o si m-am jucat putin cu ea, am testat-o in fel si chip, vin astazi cu concluziile.
Cui se adreseaza Plantronics Voyager Edge?
Evident, nu toata lumea este dispusa sa investeasca 500 de lei intr-o simpla casca Bluetooth. Multi vad aceasta casca drept una banala, ca oricare alta, insa tehnologia si senzorii din interior cam schimba datele problemei. Plantronics Voyager Edge este conceputa pentru doua categorii de oameni, dupa cum urmeaza:
- Business on road, daca esti genul care calatoresti mult si esti nevoit sa vorbesti la telefonul la fel de mult, Plantronics Voyager Edge este genul de casca ce-ti va fii de ajutor. Te vor ajuta durata mare de convorbire: 6 ore, comanda vocala Call Back, si sunetul HD mai ales daca masina cu care circuli nu este una extraordinar de bine izolata fonic.
- Celor care apreciaza calitatea. De multe ori suntem dispusi sa cheltuim sa zicem 200 de lei pentru o casca Bluetooth care nu se ridica la inaltimea asteptarilor. Apoi, cumparam alta de 300 de lei care din nou, nu este chiar ce ne dorim. Iata cum, din start, am cheltuit 500 de lei pe niste echipamente care nu ne satisfac. Daca sunteti adeptii calitatii, nu veti avea probleme sa cumparati Plantronics Voyager Edge.
Design Plantronics Voyager Edge
Designul pare desprins dintr-un film SF, nu am mai vazut niciodata o casca Bluetooth atat de interesant construita. Finisajele sunt impecabile. Din acest punct de vedere nu gasesc nici un motiv pentru care aceasta casca Bluetooth nu ar merita cei 500 de lei. Standul de incarcare cu care vine in pachet este dintr-un plastic cauciucat extraordinar de fain. Totul e la locul lui, foarte bine finisat.
Ce primesti in pachet atunci cand cumperi Plantronics Voyager Edge
Ca sa specificam si cate ceva despre ambalaj, nici aici nu-si dau in stamba cei de la Plantronics. E un ambalaj profesional cat de cat, nu da pe-afara din punct de vedere al spectaculozitatii, insa e acolo, in mediul business, la inaltimea asteptarilor. Ideea e ca am vazut ambalaje mai calumea ce contin produse mult mai proaste, deci e loc si de mai bine.
- Casca Bluetooth Plantronics Voyager Edge
- Standul de incarcare
- Incarcator auto
- Cablu USB pentru a conecta casca la PC, standul la PC si casca la incarcatorul auto
- Diferite dimensiuni pentru suportul de silicon ce-ti tine casca in ureche
- Manuale si carti (cam inutile)
Casca Bluetooth Plantronics Voyager Edge
Eu am cumparat modelul alb, mi s-a parut mai frumos. Inainte sa ma apuc sa dau detalii despre butoane si alte chestii, trebuie sa va povestesc putin despre detaliile tehnice. Tine vreo 6 ore de convorbire atunci cand este incarcata ceea ce este destul de bine.
Cred ca putine telefoane mobile se lauda cu atata anduranta, asa ca nu va impacientati cand auziti de doar 6 ore. E suficient. O sa va sperii si o sa va spun ca aceasta casca tine de fapt 16 ore de convorbiri daca adaugam si cele 10 ore de incarcare disponibile in standul de incarcare.
Da, suportul acela este o baterie externa pentru aceasta casca si iti asigura inca vreo 10 ore de convorbire fata de cele 6 ale castii. Despre stand o sa discutam mai tarziu.
Casca Plantronics Voyager Edge se incarca de la zero la 100% in 90 de minute si trebuie sa tineti cont de faptul ca cele 6 ore de convorbire nu vor mai fii 6 daca activati functia Voice HD din aplicatia Android Plantronics Hub. Ca idee, casca vine cu aceasta functie dezactivata.
O sa povestim mai tarziu si despre acea aplicatie care te invata destul de multe despre functiile castii si despre ce poti face cu ea. Bineinteles ca are Noise Cancelation de nota 10+ si veti fii auzit clar de la celalalt capat al firului desi sunteti pe o strada aglomerata, se construieste in jur, etc. Are Bluetooth 4.0 cu tehnologia Multipoint, deci se poate conecta la mai multe telefoane in acelasi timp.
- Butonul de la care raspundeti apelurilor daca nu folositi comenzile vocale
- Butonul de volum
- Slotul de incarcare directa cu cablu USB/conectare la PC pentru firmware update
- Butonul pentru comenzi vocale/Mute/Play-Stop a muzicii din fundal
- Butonul de On/Off
- LED-ul care va va furniza diferite informatii
Care sunt comenzile vocale pe care le accepta casca Plantronics Voyager Edge
Comenzile vocale sunt in limba engleza si va spun de acum ca trebuie sa aveti o dictie destul de buna in aceasta limba pentru a le putea folosi. Pentru a le activa, apasati butonul 4 din imaginea de mai sus, cel aflat langa slotul de incarcare.
Cea mai utila functie dintre toate mi s-a parut cea de Call Back, functie ce te scuteste de butonarea telefonului mobil si va apela ultimul numar din agenda cu care s-a vorbit. Mi se intampla de multe ori sa discut cu o singura persoana si sa fiu nevoit sa intrerup discutia din diferite motive, spunandu-i “te sun in 5 minute”…
Urmeaza comenzile Answer si Reject. Atunci cand primesti un telefon, in casca ti se spune cine suna si te intreaba daca vrei sa raspunzi sau nu. Cu Answer raspunzi, cu Reject respingi apelul. Comanda Check Battery iti spune cat timp de convorbire mai ai.
Printre comenzile uzuale mai intalnim Pair Mode pentru imperecherea la diverse dispozitive, Ignore, Cancel, Am i Connected… Comenzile vocale sunt disponibile in 6 limbi, respectiv: Engleza, Franceza, Spaniola, Italiana, Germana si Rusa.
Limba o puteti schimba din aplicatia Android Plantronics Hub sau aplicatia Windows MyHeadset Update, de unde puteti face si update de firmware cum o sa va arat mai tarziu.
Standul de incarcare Plantronics Voyager Edge
Standul de incarcare dupa cum spuneam este construit dintr-un plastic cauciucat de foarte buna calitate si se conecteaza la PC pentru incarcare prin intermediul unui cablu micro USB. Nu este doar un stand de incarcare, ci si o baterie portabila.
Acest stand inmagazineaza suficienta energie cat sa iti asigure inca 10 ore de convirbire daca ramai cumva cu casca in pana. Cand aceasta se descarca, pur si simplu o asezi in stand si o lasi sa se incarce fara sa conectezi nici un cablu nicaieri.
Standul de incarcare are doua seturi de LED-uri pe margini, 3 leduri pe partea din stanga ce iti arata nivelul de incarcare al standului si 3 leduri pe partea din dreapta ce-ti afisaza nivelul de incarcare a castii atunci cand este pusa la incarcat.
Daca incarci casca doar cu standul, fara sa conectezi standul la PC, o sa observi cu ledurile se aprind pe partea din dreapta si scad pe partea din stanga. Curentul se duce din standul care se goleste, in casca ce se incarca. Ca sa vezi cat curent ai in fiecare dispozitiv, tot ce trebuie sa faci este sa apesi usor cu degetul in zona ledurilor. Are un senzor acolo destul de simpatic.
Din pacate, in pachet nu o sa primiti si un incarcator de priza la care sa conectati standul, asa ca o sa puteti incarca casca Plantronics Voyager Edge numai in masina sau daca aveti un PC. Acuma, sa fim sicneri, daca incarci standul o data, ai 10 ore extra.
Casca in sine are 6 ore de talk time cu functia Voice HD dezactivata. Incarci casca de aproape 2 ori din acel stand, asa ca cine Dumnezeului vorbeste 16 ore continuu la telefon inainte sa ajunga la un PC sau in masina?
Concluzie Plantronics Voyager Edge. Ce-mi place si ce nu-mi place la ea
Imi plac urmatoarele
- Designul si calitatea per total
- Functiile avansate de monitorizare a bateriei atat prin comenzi vocale cat si prin aplicatia Android Plantronics Hub
- Modul de incarcare cu stand ce contine baterie incorporata
- Functioneaza direct din pachet, fara sa ai nevoie de setari si combinatii ciudate de butoane pentru a o imperechea cu telefonul.
- Calitatea audio cu si fara functia Voice HD activata
- Unele comenzi vocale precum Call Back, Answer si Reject dar si faptul ca are Caller ID, adica iti spune numele celui care te suna daca numele acestuia exista in agenda telefonului mobil. Nu trebuie sa te uiti la telefon ca sa vezi cine te suna, trebuie doar sa asculti in casca numele acesuia.
- Exista aplicatia Find MyHeadset, cu ajutorul ei nu veti pierde niciodata casca intr-o camera dezordonata sau in masina.
- Streaming audio excelent, o folosesc la alergat prin padure si ascult di.fm. Aici merita nota 10+.
Nu imi place
- Lipsa informatiilor detaliate din pachet. Ca sa aflu toate detaliile, functiile, butoanele si etc a trebuit sa descarc aplicatia Android Planctronics Hub
- Lipsa incarcatorului de priza, inlocuit probabil cu standul portabil
- Lipsa Limbii Romane, in Limba Engleza e dificil sa dai comnezile vocale corecte. Probabil casca nu se adreseaza segmentului de piata romanesc.
- Suportul de silicon prevazut in pachet pentru pozitionarea in ureche a castii este putin incomod. Dupa vreo 3 ore de purtat casca continuu te cam jeneaza in ureche si din pacate nu ai de cat un suport mic, unul mediu si unul mare. Depinde si ce ureche ai, e posibil ca la alte persoane sa nu fie problema asta.
Ramane la aprecierea voastra daca aceasta casca Bluetooth merita 500 de lei, stiu ca discutam de multi bani daca-i raportam la salariul minim pe economie din Romania. Insa, daca cumva o gasiti la oferta, nu ezitati sa o cumparati.
Indiferent ca sunteti un businessman ale carui afaceri au nevoie de o convirbire telefonica de calitate, un baiat indragostit cu care vorbeste 5 ore la telefon in timp ce isi conduce camionul prin tara, o persoana care pur si simplu apreciaza un gadged de calitate, casca Plantronics Voyager Edge cu siguranta o sa va satisfaca pretentiile.
Cum activezi Voice HD pentru Plantronics Voyager Edge, aplicatia Android Plantronics Hub
Aplicatia Android Plantronics Hub este o aplicatie destul de utila care pe langa faptul ca iti da acces la setarile castii in momentul in care este conectata la telefonul mobil, iti da si multe informatii elementare despre functii, senzori, NFC, comenzile vocale, timp de convorbire ramas, semnifcatia butoanelor si a ledurilor de pe casca si de pe standul de incarcare si asa mai departe.
Pentru a activa Voice HD in aplicatia Plantronics Hub, mergi la Settings, bifeaza HD Voice (Wideband Audio). Tineti cont de faptul ca trebuie sa aveti casca conectata prin Bluetooth la telefon. Nu va asteptati sa va tina tot 6 ore de convorbire dupa ce activati aceasta setare pentru ca se va folosi mai multa energie pentru a creste calitatea sunetului. Cred ca e destul de logic ce spun oricum.
Cum faci firmware update la Plantronics Voyager Edge
Firmware update faci daca ai chef, daca n-ai ce face, daca te plictisesti sau daca esti genul de geek ce-si doreste sa fie mereu la zi cu ultima versiune de soft. Nu am gasit nicaieri ce face firmware v32 fata de firmware v28 cat aveam eu inainte, insa am facut update ca tot omul.
Daca va mananca pielea si vreti sa riscati, faceti firmware update descarcand softul MyHeadset Updater. Sper ca sunteti constienti de faptul ca daca vi se ia curentul in momentul update-ului, s-a zis cu casca voastra de 500 de lei.
Prin intermediul aplicatiei MyHeadset Updater, aveti acces la setarile castii pe care le gasiti in Plantronics Hub si care va vor ajuta sa personalizati cat mai bine casca Plantronics Voyager Edge.
Am avut un M 75 și mi-a plăcut foarte mult pentru că puteam răspunde vocal, un avantaj foarte important pentru mine, dar sa stricat înainte de 6 luni 🙁 ,garanția a fost doar 6 luni, am primit alta care a mers câteva zile 🙁 .500 lei nu aș da. Multă sănătate
[…] facut 6 luni de cand am cumparat casca bluetooth Plantronics Voyager Edge, careia i-am facut un reviewpe blogul meu personal. E momentul sa trag cateva concluzii in legatura […]
[…] Dețin o cască Bluetooth Plantronics Voyager Edge de mai bine de 8 luni și în acest timp am învățat destul de multe lucruri despre dispozitivele de top. Ce înseamnă de top? Adică sunt destul de scumpe încât să te facă să spui „nu aș da niciodată atâția bani pe așa ceva”… […]
[…] pădurii și dintr-o dată aud un motor de mașină în spate. Pot să aud atunci când folosesc casca Bluetooth Plantronics Voyager Edge pentru a asculta muzică. Cealaltă ureche o al liberă. Mă trag într-o parte de drum ca să […]
Să mă piscina pe el. E un rahat de cască. Nu merita nici 2 bani. Am dat 500 și ceva pe el și nu funcționează bine deloc pe Galaxy S5 și S7. Apelez și se deconectează trebuie sa stau cu telefonul în mana sa îi dau conectare. Are prea mari interferente când ma mişc. Pe Facebook și Skype nici nu vrea să funcționeze, îmi închide apelurile pe ambele programe. Siliconul din ureche e de rahat, trebuie să tin de casca cu mana săștia aud bine. Era bine dacă acel silicon era ca la primul model. Alte 2 modelde plantronics din primele modele funcționează foarte bine. Asta e scump și de căcatul.
fă-i update la firnware, eu am făcut chestia asta imediat după ce am cumpărat-o și nu am avut problemele pe care le spui tu. ce-i drept, nu am folosit-o pentru apeluri pe Skype sau alte nebunii de-astea, doar apeluri normale, nu m-a interesat Skype. cât despre acel silicon, ai mai multe dimensiuni dacă una este mică și-ți scapă din ureche, poți să-i montezi unul mai mare… îți recomand să îi dezactivezi senzorul acela de proximitate care comută casca pe telefon, acela a fost singurul care mi-a dat și mie bătăi de cap, în rest, nu am avut probleme… am această cască de 1 an de zile și sunt foarte mulțumit de ea, o folosesc cu un Samsung Galaxy J5 2016 de 800 de lei.
Este un produs de cacao,la al meu nu ma mai audecind vorbesc cu cineva,in pus nu se poate repara
cum nu se poate repara? garanție nu ai la ea?