Acasă Arhiva La ce sa te astepti cand mergi la prima consultatie la dentist

La ce sa te astepti cand mergi la prima consultatie la dentist

1216
0
prima consultatie la dentist

Cand e cazul sa merg la dentist?

Raspunsul corect ar fi mereu si constant, in functie de recomandari si starea curenta de sanatate. Controlul regulat la medicul dentist are loc, in mod normal, o data sau de doua ori pe an, pentru a tine sub control atat sanatatea danturii, cat si starea generala de sanatate. Daca asteptam pana avem probleme sau apar dureri, de cele mai multe ori acesta este un semn grav si care poate insemna ca este deja prea tarziu pentru a mai fi intervenit si salvat, iar tratamentul este cu atat mai costisitor.

Ce se va intampla prima data cand ajung la medicul stomatolog?

Fie ca este prima vizita la un medic nou sau o programare facuta dupa un timp de pauza, de obicei prima vizita este mai mult discutie si mai putina practica sau tratament.

In prima faza, vei completa un chestionar despre starea de sanatate din momentul prezentarii la dentist.

Apoi, medicul va efectua o analiza a dintilor si gingiilor, un status al danturii si va explica cele gasite.

De asemenea, este posibil sa ceara si o radiografie panoramica recenta pentru a observa structura osoasa (nu mai veche de 6 luni) si detalii despre starea generala de sanatate, potentiale alergii sau chiar diverse tratamente urmate.

Ce urmeaza dupa prima consultatie si discutia cu medicul?

Este normal sa fii ingrijorat daca medicul dentist gaseste probleme de rezolvat si iti vorbeste despre modalitatile de tratament. Insa acest lucru este unul benefic si nu trebuie sa te lasi coplesit de informatie pentru ca, prin aceasta prima consultatie ai facut deja un pas inainte spre rezolvarea acestora, cu sprijinul medicului dentist.

Dupa prima vizita, medicul dentist iti va intocmi si prezenta un plan de tratament ce va include interventiile ce trebuie efectuate, pas cu pas. De asemenea, o parte esentiala a planului de tratament va fi reprezentata de implicarea financiara.

Iar odata ce tratamentul se va finaliza, cu putina responsabilitate, constiinta si grija, sanatatea dentara va fi usor de intretinut prin respectarea recomandarilor medicului curant.

De ce trebuie sa urmez planul de tratament recomandat de medicul dentist?

Starea buna a danturii nu influenteaza doar sanatatea dintilor, ci si intregul organismul. Igiena orala precara conduce, in timp, la severe afectiuni precum: diabet, lupus, cancer, Alzheimer, probleme cardiovasculare, infarct, artita etc.

Fiecare plan de tratament va fi personalizat si individualizat pentru cazul specific al fiecarui pacient si acel plan de tratament va reprezenta strict nevoile persoanei pentru care a fost efectuat.

Planul de tratament va putea include atat interventiile necesare echilibrarii statusului dentar, cat si dorintele speciale ale pacientului: fatete dentare, albire cu laser, aparat dentar etc.

La clinica de stomatologie Swiss Ecodent din zona Floreasca consultatia primara, fara investigatii suplimentare si fara interventie, dureaza aproximativ o ora, iar costurile difera in functie de specializare, intre 130 si 250 de lei.

Articolul precedentOk, înțeleg că s-au scumpit toate, e criză. Dar medicamentele de ce s-au scumpit cu 40%?
Articolul următorAvocat Penal București – 3 motive să lucrezi cu cel mai bun
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here