Acasă Blog Drama caselor de marcat self service

Drama caselor de marcat self service

127
0

Pe cine deranjează de fapt casele de marcat self service? Pe oamenii care se grăbesc să iasă mai repede din supermarket sau pe leneși? Pe mine unul mă disperă cozile de la supermarket, de când mă știu. Mereu sunt conzi interminabile la Carrefour, Cora, Profi, Penny, LIDL și așa mai departe.

De ce sunt cozi? Pentru că se angajează prea puțini casieri, optimizarea profitului, sclavagism tipic românesc gen angajăm 1 om și-l muncim cât pentru 4. Într-un hipermarket de dimensiuni medii sunt de exemplu 25-30 case de marcat, însă niciodată nu funcționează simultan mai mult de 6-7, și evident că se fac cozi interminabile pe care le detest mai mult ca orice.

Eu unul am luat contact cu casele de marcat self service în urmă cu mulți ani, la Cora. De atunci, nu cred că am mai folosit casele de marcat normale, cu casier, de 5-6 ori. Poate doar în situația în care nu am avut bani pe card ci doar cash. La Cora nu poți folosi casele de marcat self service decât dacă plătești cu cardul.

Nu am simțit niciodată că muncesc pentru magazin atunci când mi-am scanat cumpărăturile. Acest sistem scutește foarte mult timp pentru un om cu adevărat ocupat. Nu m-au durut mâinile nici să pun produsele sub laser, nici să dau cu cardul să fac plata. Sunt leneși gen Godină care au făcut o adevărată dramă din scanatul unui coș cu produse, probabil ar fi preferat să stea 2 ceasuri la coadă în cazul în care în fața lui la o casă de marcat normală mai erau 5 persoane asemenea lui, cu coșurile pline.

Putoarea tot putoare rămâne și în ziua de Paști. Orice numai să nu muncească…

A, și mai e chestia aia cu „se pierd locurile de muncă”. Ce locuri de muncă se pierd frate? Alea 6 de la cele 6 case de marcat funcționale dintr-un total de 30? Se pierd alea 6 locuri de muncă la care omul se duce și trage cât pentru 4 oameni? Păi ducă-se.

Decât să te muncească cineva cât pentru 4 mai bine te reprofilezi, căci nici salariile nu erau pe măsură. Majoritatea hipermarketurilor plătesc minimul pe economie la angajați așa că nu văd de unde atâta dramă că se pierd nu știu ce locuri de muncă?

Articolul precedent4 motive să îți instalezi acasă un dedurizator Kinetico
Articolul următorDe ce banii CASH nu vor dispărea niciodată din România
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here