Acasă Content Writing Content Writing – conceptul care a dat naștere unei noi meserii

Content Writing – conceptul care a dat naștere unei noi meserii

1671
0
Content Writing

Pe măsură ce internetul s-a dezvoltat, acesta a devenit o bază foarte bună pentru comerț. Deși inițial internetul era văzut drept o simplă cale de comunicație, astăzi putem cumpăra aproape orice produs/serviciu din confortul casei noastre.  Nu mai trebuie să ne mai deplasăm nicăieri.

Dezvoltarea internetului a dat naștere și la nevoia de noi locuri de muncă. Toate magazinele online sunt create de cineva, sunt găzduite undeva, sunt administrate de cineva. Când se fac cumpărături online, cineva trebuie să pregătească marfa și s-o predea către curier.

Cum a devenit un simplu concept, o meserie

În spatele unui magazin online, pentru ca un magazin online să devină de fapt funcțional, este munca multor oameni. Au apărut chiar și meserii noi adaptate cerințelor internetului. Există de exemplu în ziua de azi conceptul content writing, discutăm despre oameni care creează texte pentru online.

Meseria cu pricina se numește content writing și chiar dacă astăzi nu este recunoscută oficial printr-un cod COR, sunt convins de faptul că pe viitor va fi primită în sânul meseriilor vechi de când lumea. Există multe situații în care un simplu magazin online poate avea nevoie de content writing:

  • Crearea conținutului site-ului, paginile „Despre noi”, „Servicii”, „Contact”, etc
  • Redactarea descrierilor de produse, cu cât mai amănunțit cu atât mai bine
  • Conceperea de articole SEO pentru campaniile de linkbuilding
  • Redactarea de texte pentru blogul magazinului (dacă proprietarii deschid un blog)

Content Writing – mai mult decât o meserie de viitor

În linii mari, toți cei care doresc prezență online, ori să vândă ceva online, au nevoie de content writing. Se recomandă contractarea unui content writer cu experiență întrucât textele postate pe site sub diferite forme vor fi indexate de Google și vor influența poziționarea în motorul de căutare.

Un content writer cu experiență va cunoaște care sunt cerințele Google în materie de SEO, va putea să redacteze textele necesare corect din punct de vedere gramatical și ortografic într-un timp destul de scurt. Desigur, un content writer de calitate va costa oarecum mai mulți bani, dar discutăm despre o investiție pe termen lung în calitate. Iar Google după cum bine știm, iubește calitatea.

Pe viitor, toate companiile, mici sau mari, vor avea nevoie de prezență online, fie că este vorba despre vânzare de produse, publicitate sau simpla interacțiune cu clienții. Internetul în ziua de azi este mai mult decât o opțiune pentru mediul business. Este o oportunitate pe care n-ar trebui nimeni s-o refuze. Toți suntem legați la internet într-un fel sau altul și pe viitor această legătură va deveni una din ce în ce mai strânsă. Ne îndreptăm cu pași siguri spre acele vremuri pe care le vedeam ilustrate în filmele SF ale anilor 80-90, când internetul era încă în fază incipientă.

La cine poți apela pentru servicii de calitate

Dacă deții o companie și ai nevoie de content writing de calitate, mă poți găsi pe www.vandimaginatie.ro. Am reușit de-a lungul timpului să transform acest concept într-un job propriu-zis. Pot spune că în ultimii 4 ani mi-am dat silința să-mi fac treaba cât mai bine. Într-un mod cât mai profesional posibil. Găsești pe site și prețuri, și cu cine am lucrat în tot acest timp.

 

Cu respect,

Alex Ciocan

Articolul precedentEscrocii nu mai au limită, nici la lăcomie nici la bun simț. Gunoaiele astea ar trebui să stea vreo 6 luni la pârnaie, să se învețe minte
Articolul următorTutorial – transcrierea dreptului de proprietate pentru autovehicule – vânzător cumpărător din același oraș
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here