Acasă Arhiva Comision de 21.5% pentru o tranzactie din ING Bank in ING Bank

Comision de 21.5% pentru o tranzactie din ING Bank in ING Bank

3627
6
ING Bank

Ei bine, de mult timp astept sa dea cu boata-n balta cei de la ING Bank… Iata, dupa cativa ani in care nu am avut nimic de comentat serios la adresa lor din punct de vedere al comisioanelor, am reusit sa dau nas in nas cu ridicolul intr-o situatie care ar putea zdruncina destul de serios increderea unei persoane juridice in aceasta banca…

Cum a aparut acel comision de 21.5% pentru un transfer din ING Bank in ING Bank

Pur si simplu aveam de incasat niste facturi de la diversi clienti. Am observat ca pentru fiecare dintre cele doua tranzactii am fost taxat cu un Comision pe operatiune de 15 lei. Aveti imaginile mai jos… Daca pentru transferul de 1600 lei cei 15 lei nu par mare branza, ce parere aveti voi despre comisionul de 15 lei oprit dintr-o factura de 70 de lei? Asta inseamna ~ 21.5% comision…

Explicatia pentru aceasta situatie este una destul de bizara: cei care au platit facturile s-au dus la ghiseele ING Bank unde exista casierie si au achitat la casierie, nu prin Internet Banking, Online Banking, sau orice alta metoda prin care sa nu aiba de-a face cu casieria ING Bank…

1 2

Cei care au carduri ING Bank stiu ca acele casierii sunt foarte rare si nu exista de cat in orasele mari, la Drobeta Turnu Severin de exemplu nu exista asa ceva… Sa fie oare una dintre explicatiile pentru aceste comisioane uriase?

Cum poate afecta acest comision planurile de business ale unei companii…

Pai, sa zicem ca tu vinzi produse ieftine catre persoane din orase care au sucursala ING Bank cu casierie. Oamenii merg sa plateasca facturile la casierie, neavand card la aceasta banca… Automat, o sa pierzi sume uriase din acea factura doar din cauza comisionului acela de 15 lei…

Pai ganditi-va ce face un om care are de platit o factura de 14 lei… Se poate intampla, nu? Omul nu va putea sa o plateasca probabil pentru ca ING Bank nu va avea de unde sa opreasca comisionul, iar omul din buzunar nu il va da nici in ruptul capului, va dati seama…

Asadar, cei care factureaza sume de 70 de lei catre persoane fara Internet Banking si fara carduri pe la ING, vor fi incaltati cu comision pe operatiune de 21.5%… adica 15 lei…

 

6 COMENTARII

  1. Nu sunt singurii cu astfel de practici. In urma cu 10 ani am deschis un cont la Raiffeisen pe firma. Am depus niste bani acolo si timp de 3 luni n-am facut nicio tranzactie. Nu aveam card asociat cu contul, ci era doar un cont curent. Dupa 3 luni urma sa fac o plata si cand m-am dus la banca pentru asta mi-am dat seama ca mai aveam in cont doar 110 lei. Aparent mi-au incasat lunar cate 30 de lei comision de intretinere. Chestia amuzanta era ca (cel putin conform lor) daca contul era gol nu-mi incasau niciun fel de comision, dar cum a avut bani s-au servit din el. I-am intrebat ce anume au facut in 3 luni de cei 90 de lei pe care i-au tras din cont si mi-au dat un extras de cont pe o coala A4 mentionand ca au incasat “intretinerea”. La ceva vreme m-am mutat la BRD unde intretinerea asta era mai ieftina si aveam si 2 carduri asociate, unul in lei si altul in euro. Prin 2009 trebuia sa inlocuiesc un invertor la ecranul unui Sony Vaio pentru un client si piesa ce-mi lipsea am gasit-o tocmai in Germania la o firma ce accepta doar wire transfer de la tarile din est. Piesa costa vreo 25 de euro si inca 5 euro era transportul. M-am dus la BRD si am cerut detalii despre un wire transfer de 30 de euro in Germania si mi-au spus ca se poate face, dar ca pentru a transfera 30 de euro in Germania imi cereau 50 de euro comision…

  2. Faci confuzie. Nu e tranziție intre ing și ing. Eu fac zilnic, ei au mers la ghiseu și au depus bani direct pe contul tău, acolo cer 15 lei. Ieri a transferat 5000 lei în 3 tranzacții prin telefon, comision 0

      • Transfer “ING -> ING” este atunci cand dintr-un cont ING se trimite o suma de bani catre alt cont ING (operatiune fara comision). Cand ti se depun bani (cash) de la ghiseu… iti este alimentat direct contul (aplicandu-se un comision FIX de 15 lei), deci nu exista nicio operatiune de genul: cont ING Suceava -> contul tau ING. Data viitoare spune clientilor sa plateasca acel comision pt ca exista aceasta posibilitate.

        • teoretic da, insa practic, banii vin tot de la ING si se duc catre un cont ING. Intelegeam asemenea comisioane daca se duceau la BRD sa plateasca pentru ING… Totusi, cred ca este cel mai mare comison pe care l-am vazut pana acum la vreo banca… iti dai seama ca nu va plati nimeni 15 lei comision ca sa achite o factura de 50 de lei… cred ca e cea mai mare magarie pe care am vazut-o la ING, alaturi de cea cu bancnotele de 5 lei pe care poti sa le depui in bancomat sa iti alimentezi contul, insa nu poti sa le mai retragi, retragerea fiind multiplu de 10.

  3. Îți recomand să le specifici clienților tăi că preferi transferul bancar online, indiferent unde au cont. Sau eventual implementează-ți plata cu cardul (comisionul e sigur mai mic astfel).

    În rest, nu prea ai ce face. Și eu lucrez cu ING și sunt mulțumit, însă e de știut că e o bancă axată foarte mult pe tranzacțiile online. Din păcate nu au prea multe sucursale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here