Acasă Content Writing Ce sfaturi pot da după ce am scris 13300 articole

Ce sfaturi pot da după ce am scris 13300 articole

3108
0
articole

Zilele trecute, un chinez fictiv de nație dar reprezentativ pentru meleagurile noastre anunța cu surle și trâmbițe că a depășit cifra de 13000, articole scrise pe blogul său. I-am citit destăinuirea și mi-am dat seama cât de afundat sunt în muncă uneori. Abia când văd la alții cifre de-astea magnifice realizez câtă muncă șade în spatele lor. Am zis să număr apoi și la mine să văd cam câte s-au strâns, căci știam că sunt pe aproape și eu, anul trecut depășisem 10.000.

13283 de articole s-au strâns și la mine și nu știu, parcă niciodată nu le-am văzut atât de importante. Pur și simplu stau și mă gândesc la Chinezu de exemplu, cât o stat omul să le scrie și așa-mi fac o idee cam cât am muncit și eu, cam câtă muncă șade în spatele unui blog și/sau unei pasiuni. Chiar dacă eu nu sunt blogger, ci o persoană care s-a ambiționat să trăiască din scris doar, cred că pot lăsa și eu câteva sfaturi pentru cei care au de gând să facă ceva asemănător.

Așadar, dacă vrei să trăiești din scris, iată câteva sfaturi pe care ți le pot da după 13300 articole. Nu or să fie la fel de utile sau de interesante ca ale lui Chinezu dacă ești blogger probabil, dar cine știe, poate or să ajute pe cineva cândva…

Ce sfaturi pot da după ce am scris 13300 articole

  1. Ia scrisul în serios, investește timp și pasiune. Nu o să faci niciodată bani din scris dacă nu muncești. Trebuie în primul rând să ai niște statistici bune pe site și chestia asta nu o vei obține dacă nu vei lua scrisul în serios. Nimeni nu va plăti publicitate pe un blog pe care se postează foarte rar.
  2. Investește în calitate. Teme, hosting. Foarte puțini sunt bloggerii care ar da 60 de dolari pe o temă de blog sau mai mult de 1 euro/lună pentru hosting. Din păcate, cei care doresc să cumpere publicitate online sub formă de advertoriale sunt interesați uneori și de aceste aspecte.
  3. Fă-ți o firmă. Totul trebuie să fie legal. Pe lângă faptul că-i dai Cezarului ce-i al Cezarului (plătești taxe la stat), o să ai acces la anumite companii care vor lucra cu tine DOAR dacă le dai factură. Din postura de simplu blogger, persoană fizică, ai oarecum de pierdut.
  4. Fă-ți bloguri despre lucrurile care te pasionează. Este singura modalitate prin care vei reuși să trăiești din scris într-un mod mai puțin plictisitor. Totul se va transforma la un moment dat într-o rutină și pe mine cel puțin, blogurile noi pe nișe diferite m-au ținut în viață dacă pot spune asta.
  5. Lucrează cu toată lumea dar învață să spui NU după ce evoluezi. De unde clienți? Vin singuri dacă ai bloguri bune. Asigură-te că poți fi contactat de adviseri doar. La început banii vor fi puțini (20 de lei/articol) dar cu timpul, pe măsură ce blogurile tale evoluează, vei putea cere mult mai mult.
  6. Stai departe de Facebook, politică și colaborări ciudate. Facebook e o pierdere de vreme dacă nu-l folosești pentru a-ți promova propria afacere. Nu te avânta în discuții despre politică acolo sau în prietenii cu persoane ce propun colaborări ciudate. Nu te împrietenii cu concurența, o să ai surprize.
  7. Fură meserie de unde poți (SEO). Trebuie să fii omul bun la toate. Tu centrezi, tu dai cu capul. SEO te va ajuta destul de mult dacă ai un blog și problema cu optimizarea este că se schimbă constant. Algoritmul Google e mereu în schimbare așa că dacă poți afla tehnici SEO, folosește-te de ele.

Acestea sunt cele mai importante sfaturi pe care pot eu să le dau după ce am depășit 13 mii de articole. Dacă vrei să trăiești din scris, cam asta cred eu că ar trebui să faci.

Vă aștept cu păreri în secțiunea de comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here