Acasă Blog Cât mai costă o chirie în România

Cât mai costă o chirie în România

98
0

Chiriile în România au luat-o razna în ultima vreme, în orașele mici de provincie în care se moare de foame există garsoniere pentru care se cer lejer 200 – 250 de euro pe lună, în situația în care salariul minim pe economie se zbate undeva la 400 de euro. Jumătate din salariu se duce pe chirie și efectiv nu mai rămân bani pentru trăit.

Mulți dintre voi o să spuneți că la fel este și în străinătate, unde un salariu este 2000 de euro și chiria este 1000 de euro. Da, corect, însă contează foarte mult suma de bani cu care rămâi după ce achiți chiria. Una e să rămâi cu o sumă din care nu poți trăi, alta e să rămâi cu 1000 de euro. Cu 1000 de euro pe lună în străinătate chiar nu poți să spui că faci foamea.

Costul chiriilor combinat cu salariul minim pe economie, transformă România într-o țară în care un tânăr singur, nu se poate descurca. Si dacă nu ar avea minimul pe economie de 2100 RON, să zicem ca ar avea 3000 RON, tot nu ar fi bani suficienți cât să trăiască decent, să aibă tot ce-i trebuie în materie de strictul necesar.

Conform unui studiu INSEE, pentru ca un cetățean să nu fie considerat în pragul sărăciei în România, acesta trebuie să aibă un venit lunar net de peste 12.000 de lei. Țara este una la fel de scumpă precum Occidentul iar la alimente de multe ori este chiar mai scumpă decât Occidentul, așa că este clar că la un salariu de 2000 de lei net ești terminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here