Acasă Arhiva Una caldă, una rece. A venit un titlu executoriu de la ANAF

Una caldă, una rece. A venit un titlu executoriu de la ANAF

4536
6
anaf

Mi-a venit ieri o recomandată și am avut proasta inspirație să mă duc azi la poștă să văd ce e cu ea. Bine înțeles că era de la ANAF. Deschid plicul și observ că înăuntru erau două foi, o somație de plată și un titlu executoriu. Na-ți-o frântă că ți-am dres-o. Chiar mă miram că nu avusesem belele cu ei până acum, doar mi-am plătit toate datoriile. De obicei ăștia care plătesc au parte de probleme…

Iau la citit hârțoagele și văd că titlul executoriu era de vreo 7 milioane, exact cât plata contribuțiilor pentru luna martie iar somația de plată era tot de 7 milioane, aferente contribuțiilor din noiembrie. Evident, totul era plătit așa că iau foile și mă duc peste ei. Stau la ghișeu circa 2 minute ca să-mi vină rândul și dau femeii cele două foi.

Se uită peste ele, se uită în calculator și-mi spune că nu am nimic de plată, dacă am achitat acele sume să stau liniștit. Singura plată pe care o mai am de făcut către ei este cea din decembrie, ultima pe anul acesta.

De ce au trimis mizeriile acestea cei de la ANAF

Păi plata din martie am făcut-o pe 28 în loc de 25 întrucât 25 a fost zi scurtă pentru ei (vineri au program până la orele 14). În noiembrie iar la fel, am plătit în prima zi de întârziere, după week-end.

Se pare că așa e la ANAF, dacă a trecut o zi peste acel termen încep să trimită hârțoage. Eu unul nu pot să înțeleg altă chestie: de ce dracului au trimis titlul executoriu pentru plata din martie, nu au observat și ei că s-a făcut plata între timp? Timp, resurse, bani futuți aiurea de instituție. Lipsă de performanță cu alte cuvinte.

Gizăz Craist…

Bă, uite de-asta nu vrea nimeni să mai facă firme în România. Că oricât de corect ai fi, după ce că dai o grămadă de bani la stat, mai trimit și mizerii de-astea prin poștă. Păi nu e mai bine să ne facem noi LLC-uri prin Statele Unite și să ne vedem de treabă? Întreb și eu ca fapt divers…

Articolul precedentBizonul, cauciucul și amenda de peste 1000 de lei. Sau cum am simțit pentru un ceas că trăiesc într-o lume mai bună
Articolul următorRambo sau Balboa?
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

6 COMENTARII

  1. Asa am patit cu impozitul la primarie. L-am platit online si la vreo saptamana…sa fi fost :)))) am primit hartie cu somatie sa platesc impozitul. La fel ca si tine, am sunat, am intrebat, mi-au zis ca au trimis somatiile si nu s-au mai uitat sa vada cine a platit online, sa verifice, sa ceva.
    Na, bani aruncati degeaba. Traim online si ei au ramas inca in era brontozaurilor.

  2. Am primit și eu o astfel de somație tot de la prea minunatul ANAF.. că aveam 37 de lei de plată la bugetul de stat, bani pe care contabila mea nu mi-a spus când a trebuit că îi am de plată, ci la câteva zile după.. bani pe care i-am plătit.. dar.. am apărut cu datorie.. 🙂 mai mult a costat hârțogăraia etc.. decât suma pe care efectiv o aveam eu de plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here