Acasă Blog Țeapa – direct proporțională cu dezvoltarea afacerii

Țeapa – direct proporțională cu dezvoltarea afacerii

1978
2
black friday

Povesteam în articolele trecute faptul că deși activez în sfera content writing de ani buni, nu mi-am luat nicio țeapă. Ei bine, iată că lucrurile s-au schimbat, în momentul în care a crescut numărul de clienți. E normal ca șansele de țeapă să crească pe măsură ce te dezvolți și  ajungi la mai mulți clienți.

Am fost contactat mai demult de o firmă să le scriu vreo 3 articole. Cum nu eram obișnuit cu țepele, am zis că facem formalitățile și plata la final. Păi am mai apucat? Le-am scris articolele, le-am postat și de mai bine de-o lună trag de ei să-mi scot cei 300 de lei.

Culmea, oamenii sunt foarte sfidători, răspund la mailuri aproape instant și-mi spun că „A, că noi vrem să plătim și că aveam de gând să colaborăm pe termen lung cu tine dar acum trecem printr-o perioadă mai proastă” și bazaconii de-astea. În fine, nu e nimic ciudat aici, nu e pentru prima dată când „antreprenorii” români se fac de băcănie pentru niște sume de nimic, că dacă stau să mă gândesc mai bine sunt 300 de lei, nu 300 de mii de euro. Da, țeapă.

Dar nu-i nimic, de acum înainte nu mai lucrez cu nimeni fără contract semnat dinainte, fără factură proformă și chestii de-astea că nu are rost. Nu accept să-și bată joc de munca și de timpul meu X și Y. E chiar aiurea să vină finalul de lună, să tragi linie și să începi să numeri țepele. Asta e România până la urmă, o țară în care multe țepe sunt ascunse sub forma unor business-uri.

2 COMENTARII

  1. Bine le- ai spus dl.Alex !.In Romania noastra cu munti,ape si vai,vedem cum unii romani trag tepe serioase la alti romani, este o vorba : cand un roman se lasa tras de sfoara prima data a doua oara nu mai apuca. 🙂

  2. wow. esti f tare. acum am descoperit blogul tau si il citesc cu admiratie. sunt in postura in care am luat mai multe tzepe decat tine si in special de la “prieteni” pe care zici sa ii pasuiesti. este neplacut sa se intample asta si nu inteleg cum este posibil? In afara contentul este platit cu sute de euro nu douazeci si cinci ca la noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here