Acasă Arhiva Sunt mândru că sunt român – lozinca stupidă a celor care nu...

Sunt mândru că sunt român – lozinca stupidă a celor care nu prea trăiesc în România

5223
1
mândru că sunt român

Facebook-ul este plin de fel de fel de indivizi ce postează tot soiul de statusuri și lozinci de genul „Sunt mândru că sunt român”… Da, de parcă să fii român e un motiv exacerbat de mândrie absolută. Ați auzit voi pe vreun englez cu lozinca asta stupidă? Sau pe vreun somalez? Păi nu prea pentru că în străinătate, chiar și-n țările de lumea a 3-a, oamenii au suficientă inteligență cât să realizeze faptul că existența lor pe planetă în acel punct geografic este ceva aleatoriu.

Mândru în schimb poți să fii atunci când reușești ceva prin propriile forțe, când promovezi la un examen (la bacalaureat de exemplu), când iei permisul de conducere, când ai terminat o facultate, când ai ajutat o cauză umanitară, când mâinile tale sau mai bine zis persoana ta a adus plusvaloare planetei într-un mod sau altul. Când spui că ești mândru că ești român, ori nivelul tău de inteligență este muuuuult sub media europeană ori ai petrecut cam mult timp în afara acestei țări.

Sunt foarte mulți cei care pleacă la muncă prin străinătate și după ani de Italia sau Franța încep să posteze statusuri de-astea cu „Sunt mândru că sunt român”, de obicei de 1 decembrie când dă patriotismul în ei. Frate, cred și eu că ești mândru că ești român cu salariu de 1200 de euro pe lună, nu cu 1000 de lei pe lună. Cred și eu că ești mândru că ești român când te duci la tratament în Italia, nu în România. Cred și eu că ești mândru că ești român când te-ai desprins aproape complet de greutățile pe care le duc în spate cei care au rămas în țară…

Mândri mai sunt și cei care fură și se îmbogățesc. Ei sunt cei mai mari apărători ai patriotismului în țara asta. Păi cred și eu, e normal să apere o țâță de muls… Nu am prea auzit în schimb nici un om sărac și bolnav să spună că-i mândru de mizeria asta de țară… Chiar nici unul…

 

Articolul precedentPoza în costum de baie adună de 2 ori mai multe like-uri – despre cum cântăresc românii frumusețea
Articolul următorCum ajung oamenii precum Biriș să facă legi?
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

1 COMENTARIU

  1. Mandra ca sunt romanca! Unde altundeva in lume as mai fi ras cu atata pofta? M-am distrat grozav urmarindu-i pe cei care nu mai pridideau zilele trecute cu urarile la adresa limbii romane – urari facute intr-o romana pocita ca vai de lume. :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here