Acasă Arhiva Românul se descurcă…

Românul se descurcă…

2390
1
romanul se descurca

Avem vorba asta „Românul se descurcă…” pe care o auzim destul de des. Dar cum adică se descurcă? Păi evident, face rost de bani și reușește să aibă un nivel de trai care să contrazică total realitatea din România. Ca să observi dacă românul se descurcă sau nu, tot ce trebuie să faci este să arunci o privire pe stradă. Ai să vezi mașini scumpe și case pe care nici 5% dintre cei care le dețin nu ar putea să le justifice într-un fel sau altul…

Românul se descurcă dar nu o face normal, ca orice om normal. Românul s-a învățat să se descurce prin furt, nu prin muncă sau evoluție. De fapt, de unde evoluție dacă nu se muncește? Cred că în România există cea mai mare concentrație de Audi, BMW și Mercedes din Europa, numai pe la Moscova am văzut mai multe astfel de mașini, unde corupția este o problemă la fel de mare ca-n România, Rusia fiind doar o țară mult mai mare.

Ar fi ideal dacă românul s-ar descurca punându-și mintea la contribuție, nu prin furt și corupție și afaceri cu statul. Am avea parte de antreprenori în adevăratul sens al cuvântului, nu de hoți analfabeți care abia dacă știu să se iscălească dar conduc mașini de zeci de mii de euro. Cred că motivul principal pentru care țara asta bate pasul pe loc de 26 de ani este faptul că românul se descurcă. Românul s-a învățat la ban nemuncit din păcate, ban nemuncit care nu aduce evoluție.

Veneam astăzi de la târgul auto când, pe o stradă din oraș pe care făcusem eu stânga, două femei de maxim 25 de ani, cu ochelari de soare în bot și costume de pițipoance urcau într-un Porsche Cayenne. Evident, dacă românul se descurcă, are la 25 de ani Porsche Cayenne deși locuiește într-o casă pe care dacă mâine ar fi să o vândă, nu ar lua nici măcar un sfert din valoarea acelei mașini.

Cât despre cultura generală a celor două tute care au urcat în mașină, una fiind la volan, no comment. Nu o suspectez pe tipă că ar fi făcut bani de Porsche din prostituție prin străinătate, că zice lumea că sunt răutăcios și misogin, o să zic doar că românul se descurcă…

1 COMENTARIU

  1. Întrebare pertinentă.. tu ca și PFA, dacă spre exemplu îți cumperi ceva, chiar dacă n-ai nevoie, treci pe PFA, fără să cumperi pur și simplu ca persoană fizică ? Adică să bagi chestii pe cheltuieli ? Tu cum îți permiți să ai mașină străină și/sau alte bunuri care le ai, doar din blogging? Fără să fie moșteniri sau alte chestii, pe care nu le-ai muncit pe undeva pe afară.. ? Eu tot ce am, este prin muncă, fie în țară, fie afară, și nu, n-am băgat mâna în alt buzunar. Nu neg, sunt destui care se duc la furat, însă nu generalizez.. și da, „Românul se descurcă, dacă-l duce capu”, altfel și tu ai fi lucrat la peco în continuare, nu te-ai fi „descurcat” să treci pe cont propriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here