Acasă Arhiva De ce unii nu pot să înțeleagă joburile online? Sau mai bine...

De ce unii nu pot să înțeleagă joburile online? Sau mai bine zis de ce nu vor să le accepte în realitatea lor…

4873
4
joburile online

Asta e una dintre întrebările la care din păcate nu am răspuns. Mi se întâmplă de multe ori să fiu întrebat ce muncesc de niște oameni care habar nu au să dea un search pe Google iar în momentul în care le explic, observ cum sunt privit cu un aer de superioritate și cu o față pe care se citesc cuvintele „Eh, ai site-uri pe net, stai toată ziua și nu faci nimic, freci menta de pomană…”

Cred că s-a creat așa un fel de prăpastie între cei care muncesc fizic (zidari, tâmplari, zugravi, instalatori, sudori, etc) și cei care muncesc online, în mediul virtual. Cei care o viață întreagă au fost învățați și obișnuiți cu datul din coate, parcă nu vor să priceapă faptul că există și alte metode de-a pune o pită pe masă, nu doar la lopată sau la târnăcop.

De aproape doi ani de zile mă confrunt cu problema asta și pe cuvântul meu, de cât să mai fiu nevoit să explic cuiva trecut de 45 de ani ce muncesc, mai bine mă declar șomer :)) Dacă cumva îndrăznesc să schițez un răspuns, urmează un șuvoi de întrebări de-astea stupide de genul „Da ce-i ăla un site” „Da și ce le faci la site-uri”, „Advertori.. ce? Cum îi ziseși?” și chestii de-astea de mi-am jurat că nu mai deschid în veci subiectul. A, dacă o mai bag și pe aia cu lucrez de-acasă, s-a zis cu mine… Clar capăt alura unui semi pierde vară care cine știe ce draci face pe internet astfel încât să-și plătească măcar internetul… Cei care mă văd că mă duc pe jos în oraș mai mult ca sigur asta gândesc :))

De ce nu pot unii oameni să priceapă că există o lume virtuală paralelă cu cea a sudorilor și a zugravilor în care se pot face la fel de mulți, dacă nu chiar mai mulți bani, nu pot să înțeleg. Uneori e vorba despre superioritate, alteori de mentalitate, însă de cele mai multe ori cred că este vorba despre incapacitatea oamenilor de a se adapta la niște vremuri care i-au depășit demult…

Păi dacă au ajuns să mă vadă vecinii cu cască Bluetooth la ureche și să mă întrebe cât a costat aparatul auditiv… Ce să mai discutăm despre site-uri și publicitate online și conceptul SEO ce angrenează în juru-i o sumedenie de alte servicii adiacente și congruente?

 

Articolul precedentDe ce ne-am obișnuit să oferim flori doar de 8 martie?
Articolul următorCe am învățat în aproape 2 ani de PFA
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

4 COMENTARII

 1. Dar tu ai tot timpul din lume, nu?
  Auzi, nu te duci și tu să îmi faci aia?!

  “Boss, am și eu job la fel ca tine. Doar că nu pierd timp pe drum, să mă îmbrac, să mă aranjez, să mă pițiponcesc pentru muncă. Atât”

 2. Am avut o serie de interviuri și arătăm cum poți câștiga peste 4000 lei cu 4 ore de munca pe zi (nu online) , instant am fost acuzat ca vând vrăjeală, deși prezentam liste cu bani și persoane în carne și oase.

  Vis a vi de online, am prins un comision de 110 și imediat încă unul de 70 lei, am arătat unui amic, lângă noi erau și alții.
  A început o discuție de aia ca eu nu știu ce înseamnă munca, ca online frec cucu, ca la birou frec cucu și câștig o mulțime de bani iar el merge și muncește fizic 8 ore pe zi și câștigă 1000 lei.
  Am încercat sa ii explic ca, deși nu muncesc fizic, sunt responsabil pentru câteva sute de alde el, concluzia lui a fost simpla “o freci”.
  Am renunțat și jur ca nu mai spun nimic, de acum spun ca îs proxenet, dealer de droguri…vad ca ești mai respectat, înțeleg și oamenii simpli aceste tipuri de activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here