Acasă YouTube De ce se pleacă masiv din România? Problema salariului african (în mediul...

De ce se pleacă masiv din România? Problema salariului african (în mediul privat)

493
0
salariu

În România, există momentan undeva la 5 milioane de contracte de muncă, dintre care 2 milioane sunt angajați la stat. Jumătate dintre salariile din mediul privat (unii spun că mai mult de jumătate), sunt minimul pe economie. Asta înseamnă că jumătate din angajații mediului privat, se duc la muncă pentru un salariu de 281 euro net, lună de lună.

Eu unul chiar mă întreb cum se poate descurca cineva cu 281 de euro o lună întreagă, atât timp cât România este o țară cu prețuri europene, uneori unele lucruri fiind chiar mai scumpe decât în Europa civilizată. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care românii emigrează definitiv din România, chiar nu ai cum să trăiești, matematic, cu un salariu african într-o țară membră UE.

De exemplu, cea mai ieftină chirie în România este undeva la 150 de euro. Păi dacă adaugi cheltuielile de întreținere, observi că-ți mai rămân în mână 50-70 de euro cu care trebuie să mănânci o lună de zile, ceea ce este evident IMPISIBIL. Mai multe detalii despre acest subiect găsiți în clipul de mai jos.

 

Articolul precedentEste munca la privat, în România, o formă de SCLAVIE MODERNĂ?
Articolul următorMașinile mai vechi de 15 ani vor fi supra-impozitate
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here