Acasă Content Writing Advertoriale. Cum poti atrage mai multe advertoriale?

Advertoriale. Cum poti atrage mai multe advertoriale?

6613
8
advertoriale

In cele ce urmeaza, o sa dau cateva exemple de metode pe care le folosesc personal pentru a atrage cat mai multe advertoriale pentru blogurile mele. Desi ma ocup de content writing, nu am batut niciodata la poarta unei agentii pentru a cere de scris. Intotdeauna am fost contactat de altii si asta din cauza faptului ca am indeplinit cateva cerinte destul de simplu de pus in practica, cerinte pe care le vom discutam pe scurt in cele ce urmeaza. Nu va fi un articol lung, scurt si la obiect…

7 sfaturi pentru a atrage mai multe advertoriale cu blogul tau

  1. Contentul, articolele de pe prima pagina trebuie sa fie de calitate. Nu exista blog care sa aiba 100% content de calitate, insa macar pe prima pagina trebuie sa existe ceva care sa atraga, de genul texte frumos scrise, corecte din punct de vedere gramatical si ortografic.
  2. Blogul trebuie sa aiba Page Authority in jur de 30 ca sa prezinte interes sporit pentru agentii. Tine cont ca daca ai PA mic, blogul tau nu o fie prea vizibil in Google, deci nici agentiilor. Cu cat esti mai implicat in socializarea blogosferica, cu atat o sa ai PA mai mare, sustinut bineinteles si de contentul de calitate.
  3. Evitati sa publicati advertorial dupa advertorial dupa advertorial dupa advertorial. Agentiile de publicitate fug ca dracu’ de tamaie de blogurile pe care se posteaza numai advertoriale. Ratia trebuie sa fie de MINIM 3 non advertoriale – articole personale la un advertorial.
  4. Trebuie sa aveti afisat un widget cu pagina de Facebook a blogului in sidebar pentru ca in ultima vreme, tot mai multe agentii de publicitate se axeaza pe blogurile care au o comunitate in jur, alaturi de cele care au reach mare pe retelele de socializare. Daca agentiile vad ca aveti posibilitatea de a raspandi cuiva articolele, o sa aveti prioritate.
  5. Aspectul general al blogului trebuie sa fie unul modern si complet finisat. Cu cat tema si finisarea temei o sa fie mai inclinate inspre PRO, cu atat o sa atrageti mai multi doritori de a cumpara publicitate pe blogul vostru. Nu va temeti sa dati 60 de dolari pe o tema pe Themeforest
  6. Afisati bannere sau notification bar prin care sa anuntati ca doriti colaborari pentru publicare de advertoriale. Cred ca este una dintre cele mai importante actiuni care va pot spori numarul de advertoriale publicate. Stiu cat de dificil este sa iei legatura cu un blogger prin intermediul paginii de contact de pe blog. Mesaje trimise in zadar, pagini de contact bazate pe Contact Form 7 care nu functioneaza si asa mai departe. Un mesaj clar ca sunteti atat interesati cat si usor de contactat va va spori considerabil sansele sa primiti de scris. Daca optati pentru notification bar, va recomand ceva ce folosesc eu: GC Message Bar, un plugin gratuit WordPress care desi nu este responsive, isi face treaba de minune. Eu voi trece curand pe Ninja Bar for WordPress
  7. Mare atentie la formularul de contact. Eu am renuntat sa mai folosesc pluginuri WordPress pentru pagina de contact, in special Contact Form 7, care deseori intra in conflict cu setarile serverului pe care este hostat site-ul. Daca nu puteti fi contactati de catre agentii, nu veti primi nici de scris. Eu am trecut pe un formular Google Form de care sunt foarte multumit. E customizabil si poate fi embedded in zeci de site-uri. Daca aveti mai multe bloguri puteti pune acelasi formular de contact care va va strange toate mesajele intr-un fisier excel in Google Drive. Veti primi notificare pe mail de fiecare data cand cineva va trimite un mesaj si nu trebuie sa folositi nici un plugin.

Daca aveti si alte idei, lasati in comentarii si le discutam. Ideea pe scurt, este ca pentru a atrage agentii, trebuie sa aveti un blog care sa arate bine, sa aiba statistici bune si fiti seriosi in relatia cu aceste agentii inca din faza incipienta, adica sa aveti un formular de contact care sa functioneze.

8 COMENTARII

  1. “nu am batut niciodata la poarta unei agentii pentru a cere de scris”
    Ammminnn. In sfarsit o persoana ca mine! Nu spun asta ca sa ma laud ci pentru ca nu imi place sa bat la oameni la usa si sa le var acolo statisticile mele. Le pot afla si singuri.
    Sa-mi mut widgetul de Facebook in sidebar? Eu il am in footer.
    Mi-a venit in minte o gluma de la bac. Careva avea o gradina mare si un mar in fund…
    Acolo am pus si eu widgetul. In fundul blogului. Dar acolo am si restul de social media. Imi place ideea de formular de contact si restul.
    Bune sfaturi! Mai rar bloggeri care sa imparta ceva bun cu ceilalti.

    • Iti multumesc mult pentru comentariu 🙂 stiu ca nu imparte nimeni nimic pe-aici. Doar suntem romani…
      Nu, daca sunt in fund, sunt vizibile :)) Am zis sidebar ca era mai scurt de cat in sidebar sau footer sau etc…
      Cu formularul de contact… mai mult de nevoie l-am ales pentru ca am constatat o chestie destul de interesanta. Pe 10 bloguri foloseam Contact Form 7 si pe un1ka.com foloseam ceva Google Form. Dupa 6 luni am zis sa intru in documentul cu raspunsuri de la formular si erau vreo 7 mesaje de colaborare. Pe site-urile cu Contact Form 7 nu am primit mai mult de 2-3… Deci e clar ca ceva nu-i ok cu acel plugin.

  2. Eu folosesc “Fast Secure Contact Form” de câţiva ani şi niciodată n-am avut probleme. Primesc mail-uri într-o veselie :)). Oricum, sunt unul dintre bloggerii care cred că-i necesar de trecut şi adresa de e-mail în pagina cu formularul de contact. Asta pentru că sunt agenţii care îşi fac nişte liste cu potenţiali bloggeri (şi adresele de contact) pentru potenţiale campanii. E un detaliu care pe unii îi ajută.

    Plus că, apropo de atragerea cât mai multor advertoriale, e necesară o conduită. De exemplu, eu nu mă trag niciodată de şireturi cu cei cu care colaborez. Şi fac în aşa fel încât să fie mulţumiţi, căci unii dintre ei chiar te recomandă mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here