Acasă Arhiva Atitudinea „antreprenorului” român se vede în anunțul de angajare

Atitudinea „antreprenorului” român se vede în anunțul de angajare

1543
1

Mă uitam mai de mult pe site-uri unde se postează anunțuri cu locuri de muncă. Bă frate, pe cuvântul meu că m-am săturat până peste cap de anunțurile de angajare în care sunt trecute 100 de cerințe și îndatoriri ale postului, și doar 2-3 beneficii destul de șterse.

Ce mentalitate idioată pot să aibă unii, așa zișii „antreprenori” din România, făcuți antreprenori la apelul bocancilor probabil. Există mentalitatea asta de superioritate a angajatorului, e ceva de speriat. Dacă citești anunțurile de pe bestjob sau ejobs ai zice că cei ce oferă un loc de muncă ar trebui cel puțin venerați ca pe Hristos doar pentru că-ți oferă ție, muritor de foame, șansa să câștigi o pită…

Bullshit…

Mă fraților, antreprenorii lu pește prăjit… Voi ați auzit de un tip Jack Ma? Probabil că nu ați auzit dar vă povestesc eu ceva despre el. Este omul care a clădit brandul Alibaba și care a zis: „Am căutat mereu să angajez oameni mai inteligenți și mai pricepuți decât mine.” sau „Tot ce îmi doresc este ca angajații mei să fie fericiți. Dacă ei sunt fericiți, vor face fericiți clienții la rândul lor.”

Păi eu mă uit la MIZERIILE alea de anunțuri de pe bestjobs, că-ți ia 5 minute să parcurgi toate cerințele alea idioate, și-mi dau seama că în țara asta nu există antreprenori, ci niște măscărici obișnuiți să ceară mult dar să nu ofere nimic în schimb. Și ce-i mai grav este că oamenii ăștia nu se trezesc, așa o țin de când dă febra antreprenorialului în ei.

De ce nu este totul transparent și egal? De ce mereu se cere mai mult decât se oferă? De ce mereu unii au impresia că oferind un loc de muncă merită pupați în vârful pulii? De ce unii au impresia că pot reuși în afaceri exploatând, nu oferind șansele unei vieți mai bune, șanse în urma cărora să se formeze oameni? Eh, de ce… Întrebări fără răspuns… Ei nu au curajul să pună nici măcar salariul în anunț, pentru că știu că dacă ar face-o, nu ar mai fi nimeni interesat de jobul ăla de rahat.

Da frate, vreau să văd și eu că antreprenorii lu’ dracu de-amiază, că pe lângă cele 30 de sarcini, cerințe, îndatoriri și condiții, vin și cu 30 de beneficii printre care și un salariu care să reflecte realitatea. Sau măcar să spună salariul, să nu vină cu replica aia imbecilă „salariul se discută la interviu”..

No shit…

Se discută la interviu? Păi poate nu-mi convine mie la tine în firmă, de ce să bat drumul degeaba până la interviu să pierd timpul? Unde este echilibrul în gândire? Echilibru? Nu există… Există doar niște oameni care se cred superiori prin simplul fapt că oferă un loc de muncă prost plătit, motiv pentru care eu nu aș recomanda nimănui să aplice. Unde nu scrie clar salariul, să nu aplice. Unde apare lista lui Moș Crăciun la îndatoriri, să nu aplice pentru că se vor duce la niște milogi care nu vor știi decât să ceară…

Articolul precedentCum scăpăm de țiganii care cerșesc în parcările hipermarketurilor?
Articolul următorCele mai întâlnite 3 defecte ale interfoanelor de bloc. Avem și soluție
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

1 COMENTARIU

  1. Salut, cauta roboti prost plătiți, nu doresc angajați care să dezvolte firma. Deci doar executanți zombi, sa nu pună întrebări. Calitatea forței de munca nu este apreciata, doar costurile mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here