Acasă Blog 3 motive să NU folosești Google AdSense

3 motive să NU folosești Google AdSense

85
0

Experiența mea cu Google AdSense nu a fost niciodată una grozavă, indiferent de numărul de vizualizări ale site-ului monetizat. După ceva timp de încercări am ajuns la concluzia că AdSense nu este altceva decât o pierdere de vreme și o țeapă, Google este genul de partener care se consideră superior. Iată 3 motive să nu te bagi niciodată cu AdSense, cel puțin în România.

3 motive să NU folosești Google AdSense

  1. Banii oferiți sunt foarte puțini comparativ cu alte rețele de reclame (Monetag spre exemplu). Deși aveam aproape 100.000 de unici / lună pe unele site-uri, mai mult de 140 de euro / lună de la Google nu am văzut. Sunt bani foarte puțin pentru atât de mult trafic.
  2. Te trezești penalizat pentru invalid traffic când îți e lumea mai dragă, fără să te anunțe nimeni. Pur și simplu vezi ca nu mai faci niciun ban și nu știi de ce. Trebuie să cauți pe net, pe forumul AdSense nu ai ce căuta vreodată că nu te ajută nimeni cu nimic. Mie mi s-a întâmplat să fiu penalizat din cauza faptului că unele articole deveneau virale pe Facebook. Cu alte cuvinte, Google te fură pe față atunci când îți merg bine articolele în loc să îți dea ce și se cuvine.
  3. În caz de probleme nu ai cu cine să discuți. Google este genul de partener care nu te bagă în seamă dacă ai vreo problemă. Forumul lor este inutil, în 90% din cazuri nu-ți răspunde nimeni la întrebări, iar atunci când îți răspunde nu te lămurește nimeni cu nimic. În ultima vreme au oferit o adresă de mail dacă ai probleme cu AdSense, unde am trimis și eu întrebări când am văzut că atunci când articolele mele devin virale, mi se taie creanga la bani. Mi-au zis ca-i invalid traffic și când i-am rugat să-mi dea o dovadă a ceea ce acuză, au băgat la înaintare minciuna „sunt documente interne și nu le putem arăta”. Vă dați seama ce bătaie de joc. Atunci când acuzi pe cineva trebuie să arăți și dovada.

În fine, cam așa tratează Google partenerii, adică cu spatele… Din punctul meu de vedere nu merită bătaia de cap mai ales că există rețele care plătesc mult mai bine decât ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here