Acasă Arhiva Diaspora, românii plecați la muncă în străinătate nu ar trebui să mai...

Diaspora, românii plecați la muncă în străinătate nu ar trebui să mai aibă opinii despre România, și nici drept de vot

3359
4
Diaspora

Mereu am spus că românii plecați la muncă în străinătate, marea lor majoritate, excepție făcând cei cu studii superioare care au plecat pe joburi foarte bine plătite, sunt genul de oameni care nu sunt buni de nimic, oameni care nu au  fost în stare să își facă un drum în țara lor. Discutăm despre niște oameni care nu au o meserie concretă sau dacă au, sunt praf și pulbere și astfel ajung să culeagă poame pe plantații sau să șteargă pe la fund babe și moși. Astfel, din moment ce oamenii ăștia care nu au fost în stare să se descurce la ei în țară au ales să plece din România, consider că nu ar mai trebui să aibă nici drept de vot.

De ce să aibă drept de vot niște oameni care-și iubesc cică țara nespus de mult dar care la prima greutate și-au făcut bagajele și au plecat? De ce să îmi decidă mie soarta niște oameni care nu au fost în stare să se descurce aici, în România, niște oameni care s-au dus slugi la străini? Nu, românii plecați la muncă în străinătate nu ar trebui să mai aibă opinii despre România, și nici drept de vot. Au plecat? Să rămână acolo pe plantațiile lor, să lase opiniile pe Facebook și votatul. Ei sunt singurii vinovați de faptul că nu s-au putut descurca în țara lor, nu Guvernul, nu Primarul, nu Președintele, nu Parlamentul.


Textul de mai sus reprezintă un experiment social în urma căruia doresc să văd cum interacționează oamenii pe Facebook. Acest text va fi expus pe Facebook înainte de featured image, urmând ca ceea ce trece de linie în jos să fie expus doar în articol, articol la care se poate ajunge doar în urma unui click pe link și din dorința de a citi întreg materialul, nu doar titlul. Vreau să văd și eu clar dacă românii știu să folosească Facebook, sau se lasă influențați doar de niște titluri.

Referitor la cele scrise mai sus, în realitate nu am nici o opinie legată de cei care muncesc în străinătate. Fiecare este liber să se descurce cum poate și unde dorește. Sunt de părere că în România orice om are șanse minime de îndeplinire a viselor și nu cred că există motive temeinice pentru care cineva ar trebui să se chinuie în țara asta dacă nu vede clar un drum pe care trebuie să-l urmeze. În cazul în care ai lăsat un comentariu pe Facebook apoi ai intrat să citești întreg articolul, trebuie să știi că poți să-l ștergi sau să-l editezi.

Voi reveni mâine cu rezultatele acestui test.

 

4 COMENTARII

  1. Ai dreptate, multe persoane se revolta și reacționează fără sa se informeze complet . Recunosc….am cautat sa citesc mai mult deoarece vroiam sa vad ce “om” a putut sa gândească asa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here