Lucrul de acasă, ori „remote” nu este chiar atât de confortabil cum ar crede unii. Nu contează dacă lucrezi pentru cineva sau ești freelancer, ori ai propria ta afacere. Există foarte multe dezavantaje și pentru acest tip de muncă așa că în cele ce urmează voi prezenta o serie de sfaturi care vor fi mai mult decât binevenite celor care lucrează de acasă, astfel încât rutina să nu se instaleze și să reușești să reziști cât mai mult timp în această stare permanentă de izolare.
2 sfaturi pentru cei care lucrează remote (de acasă)
- Sportul trebuie să facă parte din viață – atunci când lucrezi ore bune în fiecare zi la calculator, trebuie să faci cumva să compensezi acest sedentarism. Altfel, o să te trezești în câteva luni cu vreo cel puțin 10 kilograme în plus. Problema cu kilogramele extra nu este neapărat că se depun din cauza alimentației nesănătoase, ci faptul că sunt extrem de greu de dat jos. Sportul trebuie să facă parte din noul mod de viață, minim două ore pe zi, dacă nu chiar trei.
- Alimentația trebuie să fie una sănătoasă – știu că este super comod să comanzi la domiciliu sau să mergi la shaormeria de la colțul blocului. Problema este că fast food-ul este nenorocire în România. Foarte multe chimicale, produse pregătite în condiții neclare și precare, angajați cu minimul pe economie care evident nu-și vor da niciodată interesul pentru a face lucrurile așa cum trebuie. Cel mai bine este să-ți faci timp să gătești sănătos cât de cât.
Știu că la o primă impresie nu par cine știe ce sfaturi, însă cei care lucrează deja de ceva vreme în stil remote, de acasă, vor înțelege exact despre ce vorbesc aici. Cel mai bine este să păstrăm un echilibru în ceea ce privește sportul și alimentația, mai ales atunci când avem de-a face cu meserii foarte sedentare.