Acasă Proiecte Prietenii nu au ce cauta in proiectele noastre

Prietenii nu au ce cauta in proiectele noastre

1679
1

Romanii sunt o natie destul de inventiva, mereu scornesc metode noi de a face bani, numindu-le pe scurt proiecte. Aceste proiecte, atat in viata reala cat si online, de cele mai multe ori se soldeaza cu esecuri rasunatoare din cauza lipsei cativa factori elementari succesului in sine.

De exemplu, multi incep sa puna bazele unei afaceri cu prietenii si rudele, chiar daca nu exista competenta. Sunt de parere ca niciodata nu trebuie sa bagam in proiectele noastre oameni care nu pot aduce un plus de valoare proiectului in sine.

Am urmarit destul de aproape si pe internet cateva proiecte, in care s-au unit 2-3 bloggeri, uneori si mai multi si de cele mai multe ori s-a ales praful. Degeaba pornesti la drum cu 5 oameni daca niciunul dintre ei nu este capabil sa duca la buna indeplinire sarcinile pe care i le-ai atribuit.

Pe alta parte, multi vin cu ideea “mai bine cu prietenii in care poti avea incredere de cat cu strainii pusi pe tepe”… Adevarul este ca intr-o tara ca Romania, ideea de teapa este implementata in mentalitatea colectiva precum cerneala varsata dintr-o calimara, pe o sugativa.

Ei bine, nu… Prietenii nu au ce cauta in afacerile noastre sau in proiectele noastre de cat daca au competenta necesara. Ideea de a face un proiect impreuna nu presupune ca unul sa munceasca pe rupte si 4 sa se uite, nu presupune ca unul sa faca bine treaba iar 2 pe dos, nu presupune ca unul sa faca un pas inainte si altul 2 inapoi.

De multe ori am fost rugat de prieteni sa punem pe roate o afacere online si am refuzat categoric. Faptul ca ei imi sunt prieteni nu este suficient pentru o afacere reusita. Ii cunosc foarte bine si tocmai de-asta am si refuzat. Prefer sa pun bazele unei afaceri NUMAI cu oameni competenti, eventual cu parteneri persoane juridice de cat sa imi pun baza in prieteni care nu au competentele necesare. Aceste proiecte esuate se contabilizeaza in timp pierdut, iar eu unul nu am ore de risipit si munca de facut aiurea… Incerc sa fiu un profesionist in tot ceea ce fac.

Prefer sa pun pe picioare un proiect de unul singur de cat sa ma unesc cu alti prieteni. Stiu cat pot sa fac, ce pot sa fac, nu pun baza de cat pe mine si cu asta basta. Daca reusesc sunt mandru de mine, daca esuez sunt singurul vinovat.

In plus, mereu am spus ca lucrul amestecat miroase a rahat. Unde-s doi romani sau mai multi, mereu o sa existe zazanie, or sa inceapa sa se manance intre ei si sa se sape unul pe celalalt. Nu imi doresc sa muncesc 3 sau 6 luni la un proiect pentru ca apoi sa vina un prost pe care-l considerat prieten si sa se cace in munca mea, in munca noastra a tuturor.

Daca aveti prieteni ce va propun sa puneti bazele unui proiect sau a unei afaceri fiti cu mare bagare de seama. Acceptati numai daca cel care va propune este un adevarat profesionist, altfel, va fi doar o pierdere de timp.

Articolul precedentCat de mult insemna continuitatea?
Articolul următorTe-ai intrebat vreodata de ce bati pasul pe loc?
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here