Acasă Blog Întâmplarea asta nu o să o creadă nimeni

Întâmplarea asta nu o să o creadă nimeni

9539
9
Întâmplarea

Astăzi am plecat în oraș cu 25 de lei în buzunar. Am zis că îmi sunt de ajuns pentru taxi (10 dus 10 întors) + 5 lei să am să-mi cumpăr o cafea Tchibo la aparat cu 2 lei. Am ieșit să testez camera foto la un telefon Lenovo pe care mi l-au trimis cei de la Orange. Ei bine, nici prin gând nu avea să-mi treacă ce se va întâmpla după ce voi ajunge în oraș.

Mă dau jos din taxi după ce plătesc și mă îndrept către magazinul din centru din care voiam să-mi cumpăr cafeaua, cu care ulterior să cobor la pas către Cetatea Medievală a Severinului. Pe drum către magazin, ceva extraordinar s-a întâmplat: am fost oprit de un cerșetor care m-a făcut să zâmbesc așa de larg, încât s-a văzut de pe lună cred. A venit să-mi ceară bani dar știți ce mi-a zis?

„Salut, băiatu’, stai un pic. Poți să mă ajuți și pe mine cu niște bani că nu am mai mâncat de 2 zile, mi-e și rușine să cer la tine. Pot să te ajut dacă ai ceva de muncă. Dă-mi ceva de muncă dacă vrei în schimb”…

WTF!!!!

Zic, un cerșetor care vine, cere bani dar nu degeaba, vrea să-l pun să facă ceva pentru ei? Da frate, incredibil. Nu credeam să trăiesc să văd așa ceva. Nu aveam ce să-i dau de muncă așa că am scos ceilalți 10 lei pe care-i aveam la mine, îi dau lui și plec mai departe către magazin.

Vă spun sincer că a rămas șocat… Un cerșetor care a cerut de muncă în schimbul banilor?

Pe drum spre magazin deja mă resemnasem cu ideea că merită să mă duc acasă pe jos vreo 6 kilometri. Mai aveam doar cei 5 lei cu care voiam să cumpăr acea cafea care costa 2 lei, deci aș mai fi avut teoretic 3 lei care nu-mi mai ajungeau de taxi.

La magazin, a apărut povestea cu vânzătoarea care nu mi-a mai dat restul deloc de la cei 5 lei. Mi-am luat cafeaua, am înjurat strașnic nesimțita cu pricina și m-am dus să fac teste la acel telefon.

M-am învârtit cât m-am învârtit apoi am decis să mă duc înapoi înspre casă, jumătate nervos că vânzătoarea mi-a oprit restul, jumătate bucuros că am întâlnit acel cerșetor care voia să muncească ceva în schimbul banilor.

În drum spre gară, în timp ce vântul mă bătea de mă nenorocea și mă gândeam că mai am vreo 5 kilometri până acasă, să vezi și să nu crezi, 100 de lei pe jos. Exact în poziția în care le-am făcut poza. Băi frate, deci chestia asta nu o să o creadă nimeni :)) Cum mă să găsești pe jos 100 de lei când nu mai ai nici un ban în buzunar?

Am stat acolo vreo 10 minute să văd dacă apare cineva să caute banii și am plecat spre casă. Tot pe jos. Cu banii, voi face ceva destul de interesant pentru care voi reveni cu un alt articol.

Articolul precedentEu oricum îți las restul. Tot ce te rog este să nu-l furi tu
Articolul următorAflă cum poți scăpa de amenzi de circulație în valoare totală de 4500 RON cu doar 30 de lei
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

9 COMENTARII

  1. Deci stai puțin.. adică tu vrei să zici că acea cafea era 2 lei, și aia nu ți-a dat restul de 3 lei? Păi ce motiv ar fi avut, că totuși bani verzi orice magazin are, și nu-i vorba de mărunțiș, de al de 10 bani.. Cât despre fapta în sine, cu cerșetorul.. legea atracție mai degrabă decât Dumnezeu etc.. Cumva ce dai aia primești, întotdeauna.. negreșit. La tine totuși a funcționat destul de rapid. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here